Politiet henter ut teletrafikk fra Østensjø

Oslo (NTB): I håp om å få ny informasjon om Sigrid Giskegjerde Schjetnes forsvinning har politiet påberopt seg nødrett til å hente ut teletrafikk fra Østensjø-området.

All mobiltrafikk blir registrert på 2G- og 3G-baser i området ved Østensjø, enten det er telefonsamtaler, SMS eller datatrafikk, opplyser Torstein Olsen, direktør i Post- og teletilsynet, til VG.

På basestasjonene blir det loggført både avsender, mottaker, dato og klokkeslett ved SMS og telefonsamtaler. Men en gjerningsmann vil også kunne spores uten å ha brukt sin mobiltelefon aktivt. Så lenge han har hatt telefonen på på det aktuelle tidspunktet, kan dette bidra til viktig informasjon for politiet.

- Det er ikke et eneste område i sentrale strøk som ikke fanger opp aktivitet fra mobilen, sier Olsen.

Ifølge Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, er gjennomgangen av datatrafikken svært viktig for saken.

- Vi har satt mye ressurser på dette. Det er ingeniører ved Kripos som jobber med telefonen til Sigrid i håp om at det ligger informasjon i den som kan hjelpe oss videre. At det kan ligge informasjon i telefonen om bevegelser, er selvfølgelig noe vi jobber med, sier hun til VG. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.