– Konklusjonen i rapporten fra Veterinærinstituttet er at hesten døde av tarmbetennelse, en helt vanlig dødsårsak for hester. Den sier også at øret til hesten ble skåret av mens den var i live, sier lensmann Jorunn Hæstad i Lillesand til Fædrelandsvennen.

Hesten ble funnet død av eieren Ole Morgen Vegusdal som tok kontakt med politiet. Veterinær Dag Sitje ved Evje dyreklinikk sa da at øret trolig var blitt skåret av etter dyrets død:

– Du går ikke bort til en hest og begynner å skjære i den. Da får du et spark eller så er hesten over alle hauger før du har snittet to centimeter.

Det har vært flere grove brudd på dyrevelferden i regionen tidligere, og etterforsker og miljøkoordinator i Agder politidistrikt, Torvild Selås, har tidligere opplyst til NTB at sakene blir prioritert høyere enn før og at straffene er blitt strengere.

Hæstad sier til avisen at det også tidligere i år ble funnet en hest med avskåret øre. Dette har til nå ikke vært kjent.

– Et føll ble funnet i Aust-Agder i august, og dødsårsaken var trodd å være lynnedslag. Føllet manglet også venstre øre og ble begravet, sier lensmannen.

Hendelsen etterforskes videre av politiet. Det er så langt ingen mistenkte i saken.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her