Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: - Hunder har markert - skal grave i skredgropa i Gjerdrum

Det letes fortsatt etter tre omkomne.

Se video: Politiets innsatsleder Mari Stoltenberg med siste nytt om leteaksjonen i Gjerdrum:


Politiet meldte tirsdag ettermiddag at det forholdene har vært bedre for å lete, etter at hundene hadde markert flere områder for å grave.

- Vi har ikke gjort noen funn enda, sa politiets innsatsleder Mari Stoltenberg tirsdag ettermiddag.

Hun la imidlertid til at søkemannskapene har gjort seg gode erfaringer i skredet, og at det enkelte steder er tele, mens andre steder er det fortsatt flytende kvikkleire.

Startet graving

- Vi ønsker å komme ordentlig i gang nå for å gi de etterlatte svarene de har ventet på. Det blir viktig å utnytte dagslyset, sa politiets innsatsleder Mari Stoltenberg i Øst politidistrikt.

Hun opplyste at de var mer enn klare for å komme i gang i dag, etter at mandagen ble spolert på grunn av dårlig vær. NVE opplyste at det er to droner som deltar i søket.

Stoltenberg fortalte også at de etter siste pressebrief mandag hadde to hunder inne i skredet.

Les også: Politiet i Gjerdrum: - Fremdriften blir ikke hva vi håpet

- Hundene har gjort markeringer og planen er i dag å grave i disse områdene, sa innsatslederen.

Dette sa politiets innsatsleder tirsdag formiddag:


Det er brannvesenets USAR-mannskaper som skal gjøre gravejobben, manuelt.

- Vi kommer til å jobbe på samme måte som under det tidligere søket, fortalte innsatsleder for brannvesenet, Geir Søndrål, på tirsdagens pressekonferanse.

Dårlig vær

På mandag ble letingen etter savnede stanset i skredområdet på grunn av dårlig vær.

Les også: Slo alarm om lukking av Gjerdrum-bekk. Så ble den lukket mer: - Fryktet skred

– Værgudene har ikke vært med oss. Tåka er en stor utfordring, og vi får ikke brukt droner til overvåking for å sørge for sikkerheten. Telen i bakken har også gitt oss problemer, sa innsatsleder Mari Stoltenberg i Øst politidistrikt, da hun møtte pressen på stedet mandag ettermiddag.

Tre personer fortsatt savnet

Sju personer er funnet omkommet i skredet, mens tre fortsatt er savnet. Ann-Mari Olsen-Næristorp (50) og Victoria Emilie Næristorp-Sørengen (13) er ikke funnet etter at leiligheten deres i Nystulia 36 ble tatt i skredet. Rasa Lasinskiene (49) var ute og luftet hunden og snakket med mannen da forbindelsen plutselig ble brutt idet skredet gikk.

Les også: Dette er de ti personene som omkom etter Gjerdrum-skredet

– Det er et nitid arbeid dette her, og det kan ta lang tid, men vi har håp om funn. Vi har stor forståelse for at de etterlatte trenger svar, og det er derfor vi er her, sa Stoltenberg mandag ettermiddag.

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera