*Nettavisen* Nyheter.

Politiet i Bergen på jakt etter pistolmann

Politiet leter etter en ung mann etter et pistolran mot en Esso-stasjon i Bergen. Ranet er det fjerde i byen på en drøy uke.

Klokken 22.36 tirsdag kveld fikk politiet melding om at bensinstasjonen i Nattlandsveien var ranet. En mann med sort hettegenser og pistol kom inn på stasjonen og ropte «give me the money», fortalte operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til NTB.

– Han var der i ett minutts tid før han forsvant. Han har trolig fått med seg kontanter, men vi vet ikke hvor mye, la Kronen til.

Flere ran

I forrige uke ble også en kiosk og en annen Esso-stasjon i Bergen ranet av en mann i svart hettegenser. Dessuten ble en tredje forretning ranet av en pistolmann iført rød hettegenser.

– Det er selvfølgelig altfor tidlig å konkludere med en sammenheng (mellom ranene). Men vi har det med oss i tankene, sier operasjonslederen.

Han har fått følgende beskrivelse av personen som utførte ranet tirsdag kveld:

– Han er hvit i huden, muligens mellom 18 og 20 år og iført hvit caps, sort hettegenser, svarte joggebukser og svarte sko med hvite kanter.

Vitneavhør

Politi- og hundepatruljer lette natt til onsdag etter gjerningsmannen i området rundt Esso-stasjonen. Dessuten har de samlet tekniske spor og gjennomført vitneavhør av mannen som sto bak disken på Esso-stasjonen.

– Den ansatte har det etter forholdene bra. Han blir fulgt opp av politiet og arbeidsgiver, sier Kronen til Bergens Tidende.

Ifølge avisen skal den ansatte først ha trodd at ranet var en spøk, inntil raneren kom bak disken og ba ham om å åpne safen.

– Det fantes ikke noen safe, bare den vanlige kassen, sier Kronen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.