*Nettavisen* Nyheter.

Politiet i Malmö har oppklart 6 av 38 drap med skytevåpen

DREPT: Politiet i Malmö sperret mandag kveld av et stort område etter en ny skyteepisode i byen. En person er død og en annen såret. To personer er nå pågrepet. Foto: (NTB scanpix)

Samtidig viser tall Aftonbladet har funnet, at bare 6 av 38 drap med skytevåpen i gjengmiljøer de siste åtte årene, er oppklart.

12.11.19 12:33

En 18-åring og en 17-åring er pågrepet etter en skyteepisode i Malmö mandag kveld, opplyser politiet i Malmö på en pressekonferanse tirsdag formiddag. Det melder Aftonbladet.

En 15-åring døde av skuddskadene, mens en 18-åring nå er utenfor livsfare.

Les mer: Politiets teori: Kamp om narkomarked årsak til Malmö-drap

Flere skyteepisoder

Den svenske byen har vært herjet av vold og kriminalitet i lang tid.

I helgen ble altså 15 år gamle Jaffar drept i en skyting ved en pizzarestaurant i Malmö sentrum. Ifølge politiet kom to personer på sykkel til restauranten, der de trakk våpen og skjøt en rekke skudd mot de to.

Les: Tenåring døde etter skyteepisode i Malmö

En bil som ble sprengt i forkant av skytingen, kan ha vært en avledningsmanøver, tror politiet.

Rivalisering om cannabismarkedet i Malmö kan ligge bak helgens drap på en 15-åring, tror politiet

Mandag kveld ble en gutt under 18 år skadd i en ny skyteepisode i byen.

Les også: Gutt såret i ny skyteepisode i Malmö

Oppklart 6 av 38 drap med skytevåpen

Av de 38 skytingene med dødelig utfall i Malmös gjengmiljøer de siste åtte årene, har bare seks blitt oppklart av politiet, skriver Aftonbladet.

Politiet i Malmö har dermed en oppklaringsprosent på denne typen saker på 16 prosent, som er lavere enn i Stockholm og Göteborg, hvor politiet har en oppklaringsprosent på henholdsvis 20 og 24 prosent på såkalte gjengdrap.

– Det er forkastelig, og vi må bli bedre. Vi må få slutt på skytingene og eksplosjoner generelt. Og vi må lykkes bedre med å oppklare sakene, så folk får følelsen av at vi lykkes og bryr oss, sier politietterforsker og ekspert på grov organisert kriminalitet, Gunnar Appelgren, til Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.