*Nettavisen* Nyheter.

Politiet i New York vil aksjonere mot Quentin Tarantino

Filmregissør Quentin Tarantino deltar på en protestmarsj i New York mot politivold forrige uke. Nå sier politiet at de vil aksjonere mot ham. Foto: Kena Betancur (Afp)

Politiet i New York truer med en «overraskelse» og med å «skade» filmregissør Quentin Tarantino økonomisk, melder Hollywood Reporter.

Trusler blir gjerne en politisak, men denne gang er det politiet selv som står for truslene. Bakgrunnen er at Tarantino i en demonstrasjon protesterte mot det han mener er overgrep og drap som politiet har begått.

Leder i politiforeningen Fraternal Order of Police, Jim Pasco, sier til Hollywood Reporter at fagforeningen har laget en overraskelse til Tarantino, og at «overraskelseselementet er det viktigste elementet» i denne pakken.

– Det vil komme en tid og et sted der vi skal forsøke å skade ham på den eneste måten som ser ut til å være viktig for ham, og det er økonomisk, sier Pasco.

Dette kan skje når som helst mellom nå og premieren av Tarantinos nye film «The Hateful Eight», som lanseres første juledag i USA, legger han til.

Flere politiforeninger har uttalt at de skal boikotte filmen etter at Tarantino i oktober demonstrerte i New York i protest mot «drap», der han sa at han «står på de dreptes side». Uttalelsene ble kalt «idiotiske» av republikaneren Ted Poe fra Texas, og fagforeningsleder Pat Lynch i New York Patrolmen's Benevolent Association har kalt Tarantino «politihater».

Onsdag sa Tarantino til MSNBC at politiets feide med ham nå bare gjør at folk mister enda mer troen på politiet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.