RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet i Oslo får refs etter tyverianklager

Oslo (NTB): En gullsmed i Oslo anklaget politiet for å ha stjålet beslaglagt gull for 50.000 kroner. Nå får politiet refs av spesialenheten, skriver VG.

- Politiet har gjort en for dårlig jobb med registrering av beslaglagt materiale, og det kritiserer vi dem for, sier Jan Egil Presthus, leder for Spesialenheten til VG.

Eieren av gullsmedforretningen anmeldte politiet i april i fjor. I forbindelse med en ransakelse ble det beslaglagt gull, sølv, diamanter, datamaskiner og regnskaper. Alt ble fraktet til politihuset på Grønland. Ved tilbakelevering en måned senere hevdet eieren at det manglet gullvarer for over 50.000 kroner.

Saken har vært hos Spesialenheten for politisaker i over ett år. Syv politifolk er avhørt i saken og spesialenheten har vurdert om politifolkene kan anklages for grovt tyveri, underslag og grov uforstand i tjenesten.

I avgjørelsen fra Spesialenheten fra oktober konkluderer de med at de ikke finner opplysninger i saken som gir holdepunkter for at noen i politiet har stjålet eller underslått gullet. Likevel får politiet kritikk for at beslagsrapporten er for unøyaktig. Gullbeslaget er heller ikke håndtert i samsvar med instruksen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere