RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet i Paris tror to terrormistenkte er på frifot

Sist oppdatert:
– Meld deg! sier broren til terror-ettersøkte Salah Abdeslam. Samtidig mener politiet i Paris at enda en gjerningsperson kan ha overlevd terrorangrepene og er på frifot.

Tre ikke navngitte tjenestemenn sier til nyhetsbyrået AP at analyser av angrepene sist fredag tyder på at én person som var direkte involvert, ikke er gjort rede for.

Denne personen er ennå ikke identifisert av franske myndigheter, ifølge kildene. Dermed vet politiet fremdeles ikke hvem de leter etter.

Salah Abdeslam ble først oppgitt som den eneste av angriperne som kom fra terrorangrepet i live, og han er internasjonalt etterlyst.

Bekymret bror

En av brødrene hans, Mohamed Abdeslam, ber ham nå innstendig om å melde seg for politiet.

– Han har ennå ikke forklart seg for politiet og er derfor fortsatt å betrakte som uskyldig, sier broren til TV-kanalen BFM. Han sier familien ikke aner hvor han befinner seg, og at de er redd for ham.

Tirsdag fant politiet en forlatt bil med belgiske skilter nordøst i Paris. Bilen, en Renault Clio, var ifølge radiokanalen Europe 1 leid av nettopp Salah Abdeslam.

Bilen er tidligere observert på motorveien mellom Brussel og Paris og settes i sammenheng med forberedelsene til terrorangrepene, ifølge TV-kanalen iTele.

Fant sprøyter

Salah Abdeslam skal ha ankommet et hotell i forstaden Alfortville sør for Paris sammen med flere andre to dager før angrepet, ifølge Le Point.

Ifølge avisa hadde han bestilt to rom ved hotellet i sitt eget navn over internett. Avisa har filmet inne i hotellrommene, der de fant sprøyter, sprøytespisser og plastrør. Avisa spekulerer på om utstyret ble brukt til å lage selvmordsbomber, eller om gjerningsmennene kan ha ruset seg før de gikk til angrep.

Hotellet har ikke overvåkingskameraer, men politiet har sikret seg DNA-spor etter gjerningsmennene fra hotellet.

Hentet med bil

Ved 2-tiden natt til lørdag ringte han to menn, Hamza Attou og Mohamed Amri, og ba dem om å hente ham, ifølge den belgiske avisa La Libre.

Ifølge avisa har de to innrømmet å ha hentet Abdeslam ved Barbès nordøst i Paris ved 5-tiden samme natt. De nekter imidlertid for å ha laget bomber til angrepet, slik politiet mistenker, og hevder de ikke visste at Abdeslam var delaktig i terroren.

– Vi har ikke gjort noe annet enn å kjøre taxi, skal de ha forklart i avhør.

Det er denne bilen som ble stanset av franske grensevakter, som sjekket papirene til de tre i bilen, men som ennå ikke hadde fått signalement på Abdeslam.

GPS-spor

Salahs bror, Brahim Abdeslam, leide en leilighet i Bobigny utenfor Paris tirsdag, ifølge Le Figaro. Her skal han og andre angripere ha satt sammen sine bombebelter, opplyser politikilder til iTele.

Analyser av GPS-en i gruppens bil tyder på at de forlot Bobigny i 20.30-tiden fredag. Omtrent en time senere gikk de til angrep ved restauranter i sentrum av Paris. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere