Gå til sidens hovedinnhold

Politiet i Trondheim med humoristisk «advarsel» til alle i byen

Politiet i Trondheim ber innbyggerne ta forholdsregler i forkant av «lite kjent fenomen» onsdag - og slik blir været i resten av landet torsdag.

Dagen før Kristi himmelfartsdag - Himmelspretten - gjør et uvanlig værfenomen seg gjeldende i Trondheim.

- I dag vil mest sannsynlig et lite kjent værfenomen åpenbare seg over Trondheim - meteorologisk institutt forteller oss at den kalles «sol», melder politiet i Trondheim natt til onsdag.

Les også: Her er varmlufta på vei nordover

De beroliger imidlertid med at fenomenet skal være relativt ufarlig, så lenge man husker på å ta forholdsregler.

I Facebook-innlegget sitt skriver politiet i Trondheim videre:

- Hvis dette fenomenet vedvarer over tid, kan vi risikere høyere temperatur, fravær av snø og en tilstand som kalles sommer etterhvert. Det anbefales å nyte dette nye fenomenet så lenge det varer. Ingen vet når solen vil vise seg over Trondheim igjen, skriver politiet og gjentar:

- Igjen, dette skal være ufarlig, og vil nok gå over av seg selv plutselig.

Posten er full av emojier og angitt med følgende tagger: #altvilblibraigjen #nytlivet #politietitrondheim, så det er ingen tvil om at galgenhumoren lever i beste velgående hos Trondheim-politiet. Trolig også hos trøndere flest :-)

- Ganske fint vær torsdag

Meteorologene har en gladmelding til de mange av oss som har fri på torsdag, det er nemlig ikke bare i Trondheim sola kan komme til å titte fram på Kristi Himmelfartsdag.

- Torsdag ser ut til å bli en rolig og ganske fin dag flere steder i Norge. Fredag kommer det inn et lavtrykk fra sørvest som bringer med seg regn, først i sør og senere også lenger nord, melder meteorologene på Twitter.

For hovedstaden Oslo kan vi glede oss over temperaturer som kryper opp mot 20-tallet:

Mens det i hovedstaden i vest, Bergen, kan være lurt å finne frem paraplyen, hvis Yrs prognoser holder stikk:

Men selv om vi nærmer oss juni, er det fortsatt masse snø i fjellet.

- Det har vært en kald og snørik vinter og vår, så det ligger fremdeles store mengder snø igjen i fjellheimen, opplyser meteorologene og viser oss denne sammenligningen fra i fjor:

Kommentarer til denne saken