Gå til sidens hovedinnhold

Politiet ignorerte trusler mot «Voe»

Superbloggeren fikk trusler som «du vet aldri hva jeg kan finne på» og «jeg vet hvor du bor».

(RINGBLAD.NO): Foreldrene til bloggeren Emilie «Voe» Nereng ville anmelde både alvorlige trusler og sjikanerende ryktespredning om datteren på nettet, men ble ikke tatt på alvor av politiet.

Søndag ettermiddag valgte den 15 år gamle hønefossjenta å legge ned hva som har vært landets mest populære blogg med mellom 50.000 og 60.000 treff hver dag siden mars 2008.

Årsaken var at tenåringen ikke orket mer skittkasting i kommentarfeltet på nettsiden sin. Det siste innlegget hun skrev søndag ettermiddag utløste 125.560 treff og 3.223 kommentarer.

Les også: Norges største blogger legger opp

Trusler
- Den ene gangen vi tok kontakt med politiet var det på grunn av trusler av typen "jeg vet hvor du bor" og "du vet aldri hva jeg kan finne på". Det gjaldt også ryktespredning av alvorlig art. Men hos politiet ble vi bare møtt med holdningen at "dette kan vi ikke gjøre noe med fordi det er så mange som gjør det". En politimann vi snakket sa at det ikke ville være noen hensikt i å anmelde nettsjikaneringen av Emilie fordi det var så og si umulig å få tilgang til personen bak IP-adressen (datamaskinens signatur, red.anm.), sier moren Linda Nereng til Ringblad.

- Så hva skal man gjøre da? Datatilsynet bør komme på banen, for slik det er nå, synes jeg de driver med ansvarsfraskrivelse. Personvern bør handle om å beskytte de som blir sjikanert, ikke de som sjikanerer andre. De tillater at unge kan bli trakassert på nettet når vi ikke har noe virkemiddelmiddel for å kunne reagere mot dette. Jeg synes det er uhørt at det ikke blir gjort noe fra myndighetenes side, sier Nereng.

LES OGSÅ: - Mobberne vinner

Tålegrense
Moren til landets mest populære blogger reagerer skarpt på påstanden om at «stikker man seg fram, så må man tåle det som kommer»:

- Hvis man på et eller annet hvis stikker seg fram, enten det er som skuespiller, artisteri eller som Emilie, som blogger, så skal man altså bare tåle det. Men jeg skjønner ikke hvorfor noen som har et eller annet talent plutselig skal måtte være i stand til å tåle noe som ingen andre tåler, som sjikanering. Å ha en bloggplakat er en ting, men jeg tror at mange må gå i seg selv og tenke «har jeg rett til å si noe negativt om en annen person»?

Denne saken er levert av Ringblad.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut