Gå til sidens hovedinnhold

Politiet intensiverer leting at gutt ble bildrept

Politiet startet søndag med dør-til-dør-aksjon i Klepp i Rogaland etter at en tolv år gammel gutt ble påkjørt og drept av en bil.

Kleppe/Oslo (NTB-Frode Kvam): En 24 år gammel mann som lørdag ble pågrepet, ble natt til søndag sjekket ut av saken.

En 24 år gammel mann ble lørdag pågrepet og siktet for bildrap etter at en tolv år gammel gutt ble påkjørt av en bil i Klepp i Rogaland. Men politiet sjekket natt til søndag 24-åringen ut av saken.

– Sent lørdag kveld gikk politiet til pågripelse av en 24 år gammel mann, opplyser politiadvokat Sigve Espeland i Rogaland politidistrikt.

24-åringen ble siktet for uaktsomt drap etter straffelovens paragraf 239.

– Grunnlaget for pågripelsen var et tips fra publikum som ble sammenholdt med biltype, farge og skader på bilen tilhørende siktede. Bilen ble tatt i beslag og ble straks undersøkt av politiets kriminalteknikere, opplyser Espeland.

Natt til søndag viste imidlertid undersøkelsene at 24-åringens bil ikke kunne ha vært involvert i påkjørselen av tolvåringen.

Sjekket ut
– Siktede ble av den grunn etter kort tid løslatt natt til søndag. Både siktede og bilen han disponerer, er sjekket ut av saken, opplyser Espeland.

Formelt sett blir siktelsen stående inntil Statsadvokaten i Rogaland henlegger den. Politiet kan ikke gjøre det på egen hånd.

Politiet fortsetter etterforskningen søndag med full styrke og er svært interessert i tips fra publikum, forteller Espeland.

Fram til søndag formiddag hadde politiet mottatt flere hundre tips. Mer enn ti polititjenestemenn er involvert i etterforskningen som styres fra Klepp lensmannskontor. I tillegg deltar flere fra operasjonssentralen i Rogaland politidistrikt, skriver Stavanger Aftenblad.

Rundspørring
Søndag satte politiet i gang med en dør-til-dør-aksjon i området rundt ulykkesstedet for å spørre beboerne om de har sett eller hørt noe.

Samtidig mener politiet at bilføreren som kjørte på gutten, sannsynligvis kommer fra en av kommunene på Jæren. Teorien begrunnes med at ulykken ikke skjedde på noen hovedvei, men en lokal vei som brukes av folk som skal til Kåsen, Bryne, Klepp stasjon og Orstad.

– Men vi har ingen holdepunkter for dette, siden vi ikke vet hvem sjåføren er, sier lensmann Hans Kyllingstad.

Dermed er alle muligheter åpne.

Kraftig sammenstøt
Det var fredag kveld at en tolv år gammel gutt ble påkjørt av en bil. Han gikk på rulleski sammen med faren sin langs Lalandsvegen nær Klepp stasjon. Gutten ble sendt til sykehus med alvorlige skader. Tilstanden forverret seg, og lørdag døde han av skadene.

Bilføreren stakk av fra stedet. Ifølge politiet er det snakk om en mørk rød personbil av et japansk merke. Bilen har trolig skader i fronten.

– Gutten ble kastet opp i luften og ut av kjørebanen. Sammenstøtet var så kraftig at bilen er påført skader i fronten, sier Kyllingstad.

Bilen var ifølge politiet på vei fra Bryne til Klepp stasjon. (©NTB)

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken