*Nettavisen* Nyheter.

Politiet jakter dopingmillioner i inn- og utland

Trondheim (NTB): Politiet i Trondheim har siktet rundt 65 personer over hele landet for omfattende handel med anabole steroider. Nå leter etterforskerne etter millioner av kroner i Norge og utlandet.

- De siktede, både menn og kvinner, er arrestert i 14 politidistrikter spredt over hele Norge. I jakten på pengene fra dopingsalget, ser politiet nå også utenfor landets grenser, skriver Adresseavisen.

- Det er en virksomhet som går over hele Norge og også ut av landet. Dopingsalg gir tilgang til stor økonomisk gevinst, sier politiadvokat Per Martin Utkilen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Opprullingen av dopingnettverkene ledes av politiet i Trondheim. Etterforskerne mener å ha identifisert en organisert, kriminell gruppe med hovedsete i byen. For å spore omsetningen av dopingmidler har de innhentet informasjon fra et stort antall bankkonti.

- En sentral del av etterforskningen er å finne pengene og avdekke hvor mye det er. Det dreier seg om store beløp, sier Utkilen.

Ifølge Adresseavisen har politiet sikret seg opplysninger fra over 450 kontoer så langt. Politiet mener dopingomsetningen har vært på mange millioner kroner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.