*Nettavisen* Nyheter.

Politiet jakter sko i forbindelse med Lørenskog-forsvinningen

Anne-Elisabeth Hagen, antatt bortført fra sin egen bolig i Lørenskog, cirka 15 km øst for Oslo. Det har ikke vært livstegn fra henne siden 31. oktober i fjor.  Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen og privat (montasje Nettavisen)

Etterforskere som jobber med forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen, kartlegger skoene til personer som har vært på åstedet.

27.05.19 21:56

Det skriver VG mandag.

De har snakket med et vitne som skal ha blitt oppsøkt av politiet forrige uke. En etterforsker skal ha tatt bilder av skosålene på fem til seks sko, skriver avisen.

- Jeg fikk en forståelse av at politiet driver og kartlegger hvilke skoavtrykk som har vært på eiendommen, og siden jeg har vært der i et aktuelt tidsrom, så blir mine sko fotografert, sier vitnet til VG.

Ifølge VG har avisen fått bekreftet at politiet også tidligere har undersøkt sko og fotografert skosåler til personer som del av etterforskningen. Vitnet VG har snakket med sier vedkommende ikke føler på noen mistanke mot seg selv, selv om det hele var ubehagelig.

BAKGRUNN: Politiet mener konen til en av Norges rikeste er kidnappet

Syv måneder

Syv måneder med intens etterforskning er gått siden kona til milliardær Tom Hagen forsvant fra parets leilighet i Sloraveien på Fjellhamar, uten at politiet har funnet svar på hvor hun befinner seg.

Selv om tipstelefonen er i ferd med å stilne til, har politiet en massiv bunke på godt over 1.000 tips å jobbe seg gjennom.

Rykter

Overfor Dagbladet bekreftet politiet forrige uke at det nå gjennomføres konkrete vurderinger rundt oppgavene som gjenstår. Sommerferien nærmer seg, noe som betyr at man også nærmer seg en periode med lavere bemanning og intensitet i etterforskningen.

Hittil har politiet sett seg nødt til å karakterisere all informasjon fra publikum som tips, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til avisen.

– Vi får også inn det man kan kalle rykter, sier han, og legger til at det blant annet er snakk om informasjon om aktivitet i nærmiljøet, ulike forretningsforbindelser og familieforhold.

– Vi tar i utgangspunktet alle disse tipsene seriøst, og undersøker dem nærmere. Det er vi avhengige av å gjøre i den fasen vi er i nå, hvor vi fremdeles etterforsker bredt og saken står som uløst, sier Brøske.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Ifølge politiinspektøren forstyrrer ikke dette politiets arbeid i nevneverdig grad. Han sier dog at det tidvis kan være vanskelig å vite hva man skal utelukke eller ikke.

– Også i denne saken har vi brukt tid på tips som i ettertid har vist seg å være unødvendig, sier Brøske.

Annonsebilag