RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet øker innsatsen mot hatkriminalitet


Hatkrimgruppen etterforsker blant annet saker med trusler på sosiale medier og mener det er viktig å stoppe hatefulle ytringer.
Hatkrimgruppen etterforsker blant annet saker med trusler på sosiale medier og mener det er viktig å stoppe hatefulle ytringer. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
I kjølvannet av den økte flyktningstrømmen, skjerper politiet innsatsen mot hatkriminalitet over hele landet.

Politidirektoratet mener den store flyktningstrømmen gjør det nødvendig å øke kompetanse på hatkrim i alle politidistriktene, melder TV 2.

– Direktoratet ønsker å ha økt fokus på hatkriminalitet, spesielt i lys av den immigrasjonssituasjonen vi nå står ovenfor, sier seksjonsleder Astrid Borge i Politidirektoratet.

En oversikt TV-kanalen har laget, viser at 21 politidistrikt hadde registrert færre enn 10 tilfeller hver av hatkriminalitet i fjor. Seks av distriktene hadde bare ett tilfelle hver, til tross for at Riksadvokaten i 15 år har gitt beskjed om at slike saker skal prioriteres. Monica Lillebakken, som leder hatkrimgruppen ved Manglerud politistasjon i Oslo, er ikke overrasket over de lave tallene.

Hagen: - Vold mot de som søker trygghet og lykke er forkastelig

Horne må svare for norsk innsats mot rasisme

– Det er store mørketall, og det må gjøres en grundig jobb for å kunne avdekke dette, sier Lillebakken til TV 2. Oslo politidistrikt hadde suverent flest registrerte saker i fjor; 68 av totalt 223 i hele Norge.

Hatkrimgruppen etterforsker blant annet saker med trusler på sosiale medier og mener det er viktig å stoppe hatefulle ytringer.

– Det er mange som skriver mye stygt. De hausser hverandre opp, og til slutt kan det ende med at noen utøver vold, frykter Lillebakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere