RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet klarer ikke å oppklare nok kriminalsaker

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Sju av ti politidistrikter her i landet klarer ikke å oppnå egne mål for oppklaring av forbrytelser, ifølge en tilsynsrapport som Politidirektoratet har sendt til Stortinget.

Justisminister Knut Storberget (Ap) skrøt før stortingsvalget i fjor av regjeringens innsats for å bekjempe kriminalitet. Men ifølge tilsynsrapporten «Etatsledelse og tilsyn i 2009» har politiet slett ikke vært i stand til å oppnå sine egne mål for å bekjempe kriminalitet.

Sju av ti politidistrikter klarte i fjor ikke å nå målet for oppklaring av forbrytelser. Blant distriktene er Oslo, Romerike, Søndre Buskerud og Sør-Trøndelag.

I fem av ti distrikter var saksbehandlingstiden for lang. Politiets mål er å behandle saker i løpet av tre måneder. Halvparten av distriktene brukte mer tid enn dette.

Seks av ti distrikter hadde for mange saker som ikke var ferdigbehandlet. Ved nyttår lå det 104.000 saker i kø rundt omkring i landet.

Storberget har overfor Aftenposten ikke hatt tid til å kommentere saken. Han henviser til politidirektør Ingelin Killengreen. Men heller ikke hun vil kommentere tallene, og henviser til sine egne uttalelser i januar da hun sa at «resultatene i straffesaksbehandlingen er dårligere enn forventet, og det bekymrer oss».

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere