*Nettavisen* Nyheter.

Politiet knytter smuglersak til Nokas-miljø

Foto: Henning Bagger (NTB scanpix)

Oslo (NTB): Politiet mistenker at smuglersaken der en 49 år gammel nordmann ble skutt og drept av dansk politi, kan knyttes til ransmiljøet som Nokas-ranerne i sin tid var tilknyttet.

09.01.13 08:24

Flere uavhengige kilder opplyser til VG at miljøet som kom i søkelyset etter Nokas-ranet i Stavanger i 2004, er sentrale i hasjsmuglingen som endte med at en 49 år gammel nordmann ble skutt og drept i danske Ålbæk søndag kveld.

36-åringen som har tilstått forsøk på å smugle 45 kilo hasj, har ifølge avisen et tett forhold til flere av personene som var i kretsen rundt Nokas-dømte David Toska i forkant av ranet for snart ni år siden. Miljøet er blitt kalt det sentrale ransmiljøet på Østlandet.

36-åringen ble i 2004 dømt til åtte måneders fengsel for oppbevaring og bruk av narkotika, samt ulovlig besittelse av våpen. Han har ifølge avisen drevet et bilutleiefirma som har leid ut biler til flere personer i ransmiljøet.

27-åringen som ble skutt i brystet under politiaksjonen mot smuglerne i Ålbæk, er ikke tidligere straffedømt, men ble i april i fjor tiltalt i en heleri- og narkotikasak fra 2010, skriver VG. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.