RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Yngve Garen Svardal/Nordhordland)

Politiet: Kontroll på Mongstad

Mongstad/Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst og Wenche Schjønberg): Politiet sier de har kontroll over situasjonen på Mongstad der det er funnet en mistenkelig gjenstand.

Funnet ses ikke i sammenheng med bombetruslene som tirsdag er ringt inn mot forskjellige norske mål.

Området på Mongstad i Hordaland der gjenstanden ble funnet, er sperret av. Bombegruppen fra Oslo-politiet var tirsdag ettermiddag på vei for å undersøke pakken. Også marinedykkere er tilkalt, og personell fra Forsvaret skal bistå i undersøkelsen.

Samtidig sjekker politiet en bestemt person i forbindelse med en rekke bombetrusler. Dette er en kjenning av politiet som er kjent for å ringe inn trusler som ikke er reelle.

Bombetruslene er ringt inn mot blant annet Bergen lufthavn Flesland og Universitetet Nord-Norge i Tromsø. Politiet tror det er én og samme person som har ringt, og de tror ikke at denne saken har sammenheng med funnet på Mongstad.

- Den mistenkte er en kjenning av politiet, som en tid har oppholdt seg i utlandet, sier politioverbetjent Svein Brage Husdal i Follo politidistrikt.

Meldte fra
Det var en bedrift som meldte fra om den mistenkelige gjenstanden ved Mongstad.

- De som var i området er evakuert, og denne gjenstanden ligger for seg selv. Nå får vi sjekke hva dette er og eventuelt få eksperter til å sjekke, sier lensmann Kjell Idar Vangberg ved Nordhordland lensmannskontor til NTB.

Ikke reell
Politiet brukte riksalarm for å få informasjon raskt ut til politidistriktene, men trusselen mot Flesland førte ikke til stenging ved flyplassen. Politiet beskriver truslene som uspesifiserte og sier de ikke anbefalte evakuering eller andre tiltak. I Tromsø ble det raskt klart at trusselen ikke var reell.

- Vi prøver å nøste opp i det nå og kvittere ut meldinger som vi mener er grunnløse, sier Gustav Landro i Hordaland politidistrikt. Han beskriver situasjonen som litt forvirrende og uoversiktlig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere