Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet: Krisestab halvannen time etter bomben

Foto: (Scanpix)
Oslo-politiets logg fra 22. juli viser at ting tok tid.

Oslo (NTB): Krisestaben i Oslo politidistrikt brukte én time og 23 minutter på å komme seg på plass etter terrorangrepet 22. juli i fjor.

Det er i loggen til politimester Anstein Gjengedal i Oslo at detaljene om hva politiet foretok seg 22. juli kommer fram, skriver Aftenposten.

Ifølge loggen, som er utarbeidet av Oslo-politiets interne evalueringsutvalg, var krisestaben på plass klokken 16.48, 1 time og 23 minutter etter at bomben gikk av i regjeringskvartalet.

Loggen viser også at Oslo-politiet i løpet av de første kritiske 25 minuttene ikke hadde noen egen tipslogg for å sikre at viktige vitner ble fanget opp. Det bekreftes at politiet fikk et tips klokken 15.34 om at en «mistenkelig nordisk utseende mann i politiuniform med pistol i hånden» kjørte fra regjeringskvartalet i en varebil med kjennemerke VH 24605. Etter 20 minutter ringte politiet opp igjen til vitnet. Først da festet politiet lit til observasjonen.

Kripos sendte ut en nasjonal varsling etter bilen klokken 16.05, det vil si én time og ti minutter etter at bilnummeret ble meldt inn. Da var bilen allerede parkert på kaia hvor båten går til Utøya.

Politiinspektør Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt forklarer at det ikke er unormalt at ting tar tid når det er ferieavvikling.

– Flere av stabens medlemmer var på ferie. De fleste av dem som ikke hadde ferie, var på vei hjem eller hadde kommet hjem. Noen var på plass etter få minutter. At det da tar noe over en time før alle er varslet og fysisk er til stede i stabslokalene er ikke unormalt, sier han. (©NTB)

Oslo 20110730. Stabssjef ved Oslo politidistrikt, Johan Fredriksen (tv) og politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby informerte søndag i politihuset i Oslo om det de hadde anledning til i den seneste utviklingen i terror-saken.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!