Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: Kvinne sex-misbrukt i over 20 år i Nord-Norge

Mann (55) varetektsfengslet i fire uker.

(Nordlys.no): Helt siden barndommen skal en kvinne ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av en nordnorsk mann (55), melder VG Nett.

Mannen ble fredag varetektsfengslet i fire uker av en domstol i Nord-Norge. Han er siktet for seksuell omgang med barn, voldtekter, vold og for å ha tvunget fornærmede til prostitusjon.

«Tull og tøys»
Mannen ble anmeldt i september, og politiet har siden etterforsket saken, skriver VG Nett. Nordlys har fått tilgang til fengslingskjennelsen, der det fremkommer at mannen har forklart at han oppfatter siktelsen som «tull og tøys fra ende til annen».

55-åringen erkjenner å ha hatt seksuell omgang med kvinnen én gang, men hevder at dette var frivillig.

Kvinnen har på sin side forklart at overgrepene strekker seg tilbake til tidlig på 1990-tallet, da hun var 12 år gammel. Siktede har jevnlig gjennomført samleie med henne, hevder hun, blant annet ved bruk av tvang og vold.

- Kuttet med øks
Han skal også ha truet henne med kniv, revolver og tau, har kvinnen forklart ifølge fengslingskjennelsen. Kvinnen har også forklart at 55-åringen skal ha tvunget henne til seksuell omgang med andre menn mot at de har betalt ham.

Da hun ikke gjorde som han ville, skal han kuttet henne på ryggen og magen med en øks, hevder hun.

«Kom nu. Vest ikke blir dete en bare noen kutt! Æ vente», skal mannen ha skrevet i en tekstmelding til henne. «Du har ödelagt mange kunda för mæ, du skylda mæ mye», skal han skrevet i en annen.

Selv nekter han for dette, og mener noen har manipulert mobiltelefonen hans.

Frykter gjentakelse
Retten gir politiet medhold i fengsling av mannen på bakgrunn av bevisforspillelses- og gjentakelsesfare.

For retten har helsepersonell forklart at 55-åringen sannsynligvis har «en stor psykisk makt over fornærmede», og at kvinnen er traumatisert som følge av langvarig og fortastt press fra ham.

«Den psykiske overmakten skyldes sannsynligvis etter rettens syn siktedes gjentatte voldelige og seksuelle overgrep mot fornærmede gjennom en årrekke», konkluder domstolen, som også mener mannen er truende til å begå nye overgrep dersom han løslates fra varetekt.

«Det foreligger etter rettens syn en sterk grad av sannsynlighetsovervekt for at siktede vil forgå seg på nytt dersom han ikke fengsles», heter det i kjennelsen.

Siktedes forsvarer vil ikke kommentere saken overfor VG Nett.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken