*Nettavisen* Nyheter.

Politiet: Kvinnen på Grorud ble drept

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Politiet kjenner ikke til kvinnens identitet.

15.01.13 17:48

Etter obduksjonen av en kvinne som ble funnet død på Grorud i Oslo mandag, bekrefter politiet at de står overfor et drap med ukjent gjerningsmann. Politiet kjenner heller ikke kvinnens identitet.

Kvinnen ble funnet død i Vestbyveien på Grorud nordøst i Oslo mandag formiddag. Politiet omtalte da saken som et mistenkelig dødsfall.

Avdøde ble obdusert tirsdag, og politioverbetjent Grete Lien Metlid bekreftet på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag at politiet står overfor en drapssak med ukjent gjerningsmann.

– Kvinnen har ligget død en tid. Vi har ikke fastslått hennes identitet, og derfor er pårørende heller ikke varslet, sier Metlid.

Det var en person som leide ut en leilighet, som tok kontakt med politiet. Da politiet ankom stedet, forsto man raskt at det var mistenkelige omstendigheter rundt dødsfallet

Obduksjonen tirsdag bekreftet politiets mistanke.

Teknikere og taktiske etterforskere gikk umiddelbart i gang med å etterforske saken som et drap mandag i påvente av obduksjonen. Metlid sier til NTB at de på ingen måte står uten spor i saken, men at usikkerheten knyttet til kvinnens identitet, og at drapet har skjedd for en stund siden, medfører at etterforskerne må holde kortene litt tett til brystet.

Store ressurser er satt inn i etterforskningen for å finne den som står bak ugjerningen.

– Politiet har foretatt vitneavhør, ransakinger og rundspørringer, men kan ikke si noe om bakgrunnen for drapet. Ingen personer er foreløpig mistenkt for drapet, sier Metlid. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.