RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet lammet av datavirus

Foto: Paul Weaver (Paul Weaver - Nettavisen)
Sist oppdatert:
Virus skaper store problemer for politiets datasystemer i hele landet.

Politiet over hele landet er rammet av store dataproblemer.

Bekrefter «utfordrigner»
Overfor Nettavisen bekrefter informasjonskonsulent Bente Klæstad i politiets data- og materielltjeneste at «det er utfordringer», og at teknisk avdeling jobber med saken.

I en pressemelding melder Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) at det er et virusangrep som skaper problemer i politinettet. Viruset skal ikke ha knekt systemene, men skaper forsinkelser, ifølge pressemeldingen.

PDMT sier de nå har iverksatt etablerte manuelle rutiner for å håndtere situasjonen. Det betyr i praksis at politidistriktene vil ha «noe redusert tilgang» til en del programmer.

Advarte mot datakollaps
I oktober i fjor gikk avdelingsdirektør Torhild Silseth i Politiets data- og matrielltjeneste ut og advarte mot en IT-krise i politiet. Hun fortalte til magasinet Politiforum, at serverparken i politidistriktene var modne for skaprhaugen.

Kritikken fikk støtte fra Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund.

- Jeg er alvorlig bekymret. Jeg skjønner ikke at Politidirektoratet og justisminister Knut Storberget tør å sitte og se på situasjonen med de konsekvensene den kan få for politiet, sa leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til politiforum.no.

Politiets datasystemer skal fortsatt bygge på operativsystemet Windows NT 4.0, som for lengst er foreldet og erstattet med Windows 2000, Windows XP, Windows Vista og en rekke serverprodukter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere