Politiet lammet av datavirus

Foto: Paul Weaver (Paul Weaver - Nettavisen)

Virus skaper store problemer for politiets datasystemer i hele landet.

13.03.09 08:34

Politiet over hele landet er rammet av store dataproblemer.

Bekrefter «utfordrigner»
Overfor Nettavisen bekrefter informasjonskonsulent Bente Klæstad i politiets data- og materielltjeneste at «det er utfordringer», og at teknisk avdeling jobber med saken.

I en pressemelding melder Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) at det er et virusangrep som skaper problemer i politinettet. Viruset skal ikke ha knekt systemene, men skaper forsinkelser, ifølge pressemeldingen.

PDMT sier de nå har iverksatt etablerte manuelle rutiner for å håndtere situasjonen. Det betyr i praksis at politidistriktene vil ha «noe redusert tilgang» til en del programmer.

Advarte mot datakollaps
I oktober i fjor gikk avdelingsdirektør Torhild Silseth i Politiets data- og matrielltjeneste ut og advarte mot en IT-krise i politiet. Hun fortalte til magasinet Politiforum, at serverparken i politidistriktene var modne for skaprhaugen.

Kritikken fikk støtte fra Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund.

- Jeg er alvorlig bekymret. Jeg skjønner ikke at Politidirektoratet og justisminister Knut Storberget tør å sitte og se på situasjonen med de konsekvensene den kan få for politiet, sa leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til politiforum.no.

Politiets datasystemer skal fortsatt bygge på operativsystemet Windows NT 4.0, som for lengst er foreldet og erstattet med Windows 2000, Windows XP, Windows Vista og en rekke serverprodukter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Politiet

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag