*Nettavisen* Nyheter.

Politiet lanserer tiltak mot radikale islamister

Oslo (NTB): Oslo-politiet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil torsdag informere om tiltakene som settes inn for å stoppe det ekstreme islamistiske miljøet i Norge.

Sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Benedicte Bjørnland, og Oslo-politimester Hans Sverre Sjøvold vil holde et pressemøte hos PST. Det opplyser informasjonssjef Martin Bernsen i PST til NTB.

Politiet i hovedstaden og PST samordner nå sine ressurser for å få bukt med det gryende miljøet med radikale islamister som er i ferd med å etablere seg i Norge, melder TV 2.

- Vi ser en stadig mer offensiv opptreden fra et begrenset miljø som forherliger voldsbruk, uttalte seksjonsleder for organisert kriminalitet i Oslo-politiet, Einar Aas, nylig.

- Dette er en broket sammensatt gjeng med forskjellig bakgrunn, der man av og til kan tvile på om det er religion som er det sentrale, sa Aas.

- Vi ser likheter med høyreekstreme miljøer og kriminelle MC- og gjengstrukturer. Mange av de virkemidlene vil være adekvate også her. Vi vil bruke dialog som modell. Det vil også være snakk om samarbeid med andre aktører som Oslo kommune, skoler, foreldre og muslimske miljøer som har autoritet og kan rettlede og veilede, fortalte seksjonslederen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.