Ingen personer er søndag formiddag pågrepet etter at en ung mann ble skutt og alvorlig skadd på Tøyen i Oslo lørdag kveld.

– Mannen som ble skutt, er fortsatt alvorlig skadd, sier krimvaktleder ved Oslo politidistrikt Mona Nordby til NTB søndag morgen.

Politiet opplyste lørdag at skyteepisoden trolig skjedde i tilknytning til en sushirestaurant, og at den fant sted utendørs.

– Det er ingen som så langt er pågrepet, sier Nordby.

– Men vi jobber fortsatt med teknisk og taktisk etterforskning. Blant annet med videoovervåking og vitneavhør, sier krimvaktlederen.

Første melding fra politiet om den alvorlige hendelsen kom klokken 21.26. Til NTB opplyser operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli, at mottok første melding om hendelsen klokken 21.15, men at det kom inn mange nødtelefoner. Han sier videre at de tror hendelsen skal ha skjedd utendørs.

Politiet rykket da ut med flere patruljer til Tøyen senter, der det viste seg å ha blitt avfyrt skudd.

Person skutt og alvorlig skadet

Én mann ble da funnet skutt i overkroppen og med alvorlige skader. Vedkommende er fraktet til sykehus for behandling, opplyser politiet om.

– Ingen andre personer er funnet skadet i området. Vi søker en gjerningsperson som har løpt fra stedet. Vi utelukker ikke flere mistenkte. Åstedet er sperret av og vi avhører vitner på stedet, skriver Oslo-politiet.

Kjent med pågående konflikt

Politiet utelukker ikke at skyte-hendelsen kan ha sammenheng med en pågående konflikt de kjenner til i området.

– Vi er kjent med at det er en pågående konflikt mellom flere personer i området. Vi undersøker nå om denne hendelsen kan ha sammenheng med denne.

Til NTB sier operasjonsleder Stokkli at det ikke er noe som tyder på at det var snakk om en tilfeldig episode, og at politiets hypotese er at det er en relasjon mellom gjerningsperson og fornærmede.

Tøyen torg ligger rett ved Tøyen T-banestasjon og rommer flere restauranter, barer, kiosker og butikker. Lørdag kveld pleier det normalt sett å være mange folk i området.

Politisk redaktør: – Vi sto midt i skuddlinja

Avisa Oslos politiske redaktør Eirik Mosveen var i området da hendelsen oppstod. Han forteller om at en person forlot en restaurant med et skytevåpen, og at han hørte flere skudd mens han løp fra området.

– Vi går rolig over Tøyen torg. Idet vi passerer torget, så hører jeg et brak inne i en restaurant. Jeg ser så en person komme løpende ut fra restauranten, sier Mosveen til egen avis.

Han sier videre at denne personen så dro opp noe som lignet på et skytevåpen.

– Han tar et slags ladegrep, og da drar jeg min mor inntil veggen. Vi sto midt i skuddlinja, mellom personen som tok ladegrep, og den andre som kom løpende etter, forteller han til avisen.

Både Mosveen og moren er i god behold, og de kom seg unna ved hjelp av T-banen til Oslo Sentralbanestasjon, opplyser Mosveen om.