Gå til sidens hovedinnhold

Politiet løsnet skudd under skoleangrepet i Sverige – 15-åring pågrepet

En mann er brakt til sykehus i Sverige etter å ha blitt angrepet på en skole i Eslöv. En elev er pågrepet etter en aksjon der politiet løsnet skudd.

– Det var en 45 år gammel ansatt ved skolen som ble angrepet. Han er ført til sykehuset og opereres nå, men vi har ikke nærmere opplysninger om skadeomfanget, sier politiets pressekontakt Eva-Gun Westford.

Politiet sier gjerningsmannen ble pågrepet utenfor skolen. Den pågrepne er en 15 år gammel elev. Westford sier situasjonen var uoversiktlig.

– Store politistyrker var på plass etter kort tid, sier hun.

På en pressekonferanse klokken 15 torsdag ettermiddag sier den lokale politisjefen Anna-Karin Boije at det ble avfyrt skudd under pågripelsen:

– I forbindelse med hendelsen har politiet avfyrt skudd, sier Boije.

Denne hendelsen vil bli etterforsket, forteller hun.

Les også: Dramatisk regnvær og flom har rammet deler av Sverige

– Vi har hatt en stor politioperasjon. Mange patruljer var raskt på plass, sier Boije, og legger til at hun forstår at hendelsen vekker reaksjoner over hele Sverige.

Skolebygningen som var åsted for hendelsen, er sperret av. Ingen elever er skadd, skriver Eslöv kommune på sine hjemmesider, der det også heter at meldingen om angrepet kom klokka 8.41. Politi og redningstjeneste var raskt på stedet.

– Skolen ble stengt ned umiddelbart. Alle elever er samlet i idrettshallen og tas hånd om av profesjonelt personell, skriver Skåne-kommunen.