RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet lovet Utøya-offer helikopter tre ganger

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): AUF-politikeren Håvard Vederhus og hans familie ble tre ganger forsikret om at politiet var på vei til Utøya med helikopter, framgår det av telefonloggene 22. juli.

21 år gamle Vederhus som var en av de 69 som ble drept under massakren på Utøya, fikk forsikringen av politiets nødoperatør, mens han gjemte seg for massedrapsmannen. Det bekreftes av telefonlogger familien til den tidligere lederen av Oslo AUF har fått tilgang til av politiet, skriver VG.

- Det fryktelige med dette er at politiet kan ha forledet Håvard og de andre ungdommene ved pumpehuset til å tro at hjelpen ville komme raskt, sier Vederhus' far til avisa.

Både Dagbladet og forfatter Kjetil Stormark har tidligere omtalt familiens mistanker om at sønnen ble forledet til å tro at helikopter var på vei. Ifølge VG fikk familien to ganger beskjed om at politiet var på vei i helikopter til øya - mens massakren pågikk.

Det første løftet ble gitt Håvard Verderhus da han ringte nødnummeret klokka 17.49. Vederhus var en av minst 13 som ble drept om lag klokka 18.15 ved pumpehuset, rundt et kvarter før Breivik ble pågrepet av politiets beredskapstropp.

Politiet vil ikke gi noe svar på hvorfor de ga beskjed om at helikopter var på vei, når det ikke var tilfellet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere