RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet må redegjøre for treg forkynnelse av dom

Sist oppdatert:
Ålesund (NTB): Riksadvokaten ber Sunnmøre politidistrikt redegjøre for hvorfor det tok fem måneder før voldsdommen mot 23-åringen som drepte Anja Weløy Aarseth (21) ble rettskraftig.

Mannen som innrømmer å ha tatt livet av Aarseth, ble i januar dømt til 21 dagers fengsel for vold og trusler. Først i midten av juni ble dommen rettskraftig, skriver VG.

- Det ser ut som det er forkynnelsen av dommen som har tatt lang tid. Men det kan være gode grunner til det. Vi har via statsadvokaten i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane bedt Sunnmøre politidistrikt om en redegjørelse, sier riksadvokat Tor-Aksel Busch. Han regner med å få klarhet i saken i løpet av et par dager.

- Vi sendte dommen flere steder, i håp om å få fatt i ham, til mora og bestemora hans, uten hell. I tillegg sonet han en annen dom i mellomtiden. Da fikk vi heller ikke tak i ham, sier Unni Moen Vikebakk til Dagbladet. Hun var aktor i den siste saken mot 23-åringen.

Først når dommen er rettskraftig, havner den dømte i soningskøen. Der ville 21-åringen kommet først 17. september, opplyser regiondirektør Per Sigurd Våge i Kriminalomsorgen. Ettersom han var dømt for vold, ville 23-åringen blitt prioritert i køen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere