Politiet mangler utstyr for våpenlagring

Oslo (NTB) Et stort antall politibiler er ikke klargjort for oppbevaring av våpen, til tross for at kravet om våpen i patruljebilene trer i kraft allerede neste uke.

I Utrykningspolitiet (UP) er det kun et fåtall biler som er klargjort for såkalt fremskutt lagring, skriver Bergens Tidende.

Det er den avtroppende, rødgrønne regjeringen som har innført obligatorisk lagring av våpen i alle politiets patruljebiler. Den nye instruksen trer i kraft 1. oktober. For at patruljebilene skal kunne oppbevare våpen, må de utstyres med låsesystemer for pistol- og tohåndsvåpen. I de største byene har de fleste patruljebiler allerede installert våpenkasser og låsesystemet Gunlock.

Men fortsatt er det en rekke biler som må få ettermontert slikt utstyr. Det gjelder blant annet i UP, og i biler som brukes av politifolk på reservetjeneste.

Verken Politidirektoratet eller Politiets data- og materielltjeneste har kunnet svare på nøyaktig hvor mange biler det dreier seg om i Politi-Norge.

Ettermontering koster om lag 50.000 kroner per kjøretøy. Kostnadene må tas over politiets ordinære budsjett, ifølge Justisdepartementet. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.