Gå til sidens hovedinnhold

Politiet måtte gi opp aksjon mot rådhuset i Kiev

Kiev (NTB-AFP-Reuters): Ukrainsk opprørspoliti måtte gi opp forsøket på å jage ut demonstrantene som har okkupert rådhuset i Kiev. Samtidig lover innenriksministeren at politiet ikke vil storme protestleiren i sentrum av byen.

- Jeg ber alle om å roe seg ned. Uavhengighetsplassen vil ikke bli stormet. Ingen vil hindre dere i å bruke retten til å demonstrere fredelig. Men dere skal heller ikke ignorere rettighetene til andre borgere, sa innenriksminister Vitaly Zakhartsjenko onsdag morgen, rett etter at politiet avbrøt forsøket på å storme rådhuset i Kiev.

Tidligere på morgenen gikk politiet først hardt til verks mot alle demonstrantene som hadde omringet rådhuset og som hadde tatt seg inn og okkupert bygningen.

Da opprørspolitiet forsøkte å storme rådhuset, spylte demonstranter iskaldt vann på dem med vannslanger fra brannslukningsanlegget inne i bygningen for å prøve å drive dem tilbake. De kastet også røykbomber mot politiet.

Etter å ha blitt utsatt for de provisoriske vannkanonene i vinterkulda, snudde politifolkene og gikk tilbake til politibussene. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen