Gå til sidens hovedinnhold

Politiet måtte holde tarmene hans på plass

– Jeg kunne ha blitt drept den natta.

– Jeg kunne ha blitt drept den natta. Det hadde kanskje vært bedre enn det livet jeg lever nå.

Mohamad Abraheme (25) var en hårsbredd fra døden fem på halv fire om morgenen skjærtorsdag i år. Han er iransk kurder og asylsøker. 33-åringen som stakk, er irakisk kurder. De to bodde på det samme mottaket i Bodø.

Irakeren vet ikke hvorfor han overfalt Abraheme.

– Hva skal jeg si? Skjebnen avgjør. Jeg var full, forklarer han i Salten tingrett, ifølge AN.no.

Mest lest i Nettavisen:

Stygge ord
– Abraheme brukte stygge ord mot meg og ba meg bli med ut av Glasshuset. Jeg var forberedt på slagsmål og hadde kniv med på byen, sier han.

– Det var tiltalte som kastet skit mot en kamerat av meg og hans norske kjæreste. Jeg ba han la dem være i fred og sa «Fuck You», i spøk, sier Abraheme.

Gikk ut
– Det var jeg som ba tiltalte om å bli med ut for at vi skulle snakke rolig sammen. Så husker jeg ikke annet enn en veldig smerte i magen, sier Mohamad Abraheme.

– Jeg hører et skrik og ser en person komme springende inn i Glasshuset. Han holder seg for magen, forteller politiførstebetjent Thorben Westgård.

– Det kommer en person løpende etter. Han ser veldig aggressiv og sint ut og holder høyrearmen skjult. Så kommer det fram en kniv.Faller sammen. Han holder kniven foran seg og nekter å slippe den, forteller Westgård.

Kollega Eirik Lekang tar seg av Abraheme som er falt sammen inne i Glasshuset. Han er stukket flere ganger i neseregionen, magen, rygg og i armen. Stikket i magen har gått gjennom hele bukveggen. Politimannen må holde tarmene på plass. Stikket i ryggen går gjennom samtlige muskler og inn til ribbena. Et annet stikk går dypt inn mot hovedpulsåren.

Reddet
Mohamad Abraheme redder livet på grunn av rask og riktig medisinsk behandling. På sykehuset må ti centimeter av tynntarmen og deler av tykktarmen fjernes.

– Jeg lurer fortsatt på hvorfor han stakk meg, sier Abraheme.

– Tiltalte var ensom. Jeg prøvde å ha kontakt på mottaket. Det eneste vi har kranglet om, er renholdet på mottaket. Det hadde vi alle ansvar for. Tiltalte ba meg bli med på byen denne kvelden. Men det ville jeg ikke. Han hadde et rykte for å drive med narkotika og stjele fra butikkene. Men så møttes vi likevel i Glasshuset, dessverre, sier Abraheme.

– Klarer ikke å gå i Glasshuset.
Det er en påkjenning bare å være tilbake i Bodø, sier Mohamad Abraheme. Etter at han nær ble drept i påska, flyttet 25-åringen til et mottak på Østlandet. Abraheme kom til Norge i 2010 og til Bodø i fjor.

Mannen som stakk med kniv, har vært på en rekke mottak rundt om i landet fra han kom hit i 2005.

– Det var feil av meg å stikke. Hva mer skal jeg si, sier 33-åringen. Han forklarer seg nærmest uinteressert og fraværende i retten og mener å ha psykiske problemer.

– Jeg har stemmer i hodet, sier han.

Tiltalte er erklært strafferettslig tilregnelig av de psykiatrisk sakkyndige. Abraheme sliter fortsatt med voldsomme smerter i mage og rygg.

– Smertene er utålelige, sier han. Arrene etter kniven gjør at 25-åringen vegrer seg mot å gå i svømmehallen.

– Jeg flyttet fra Bodø, men jeg føler hele tiden frykt for at 33-åringen skal komme tilbake og stikke på nytt. Han har fortalt andre at når han slipper ut, skal han gjøre det verre enn forrige gang han brukte kniv på meg. Jeg unngår helst kontakt med andre og sitter mest på rommet mitt, forteller han.

Les flere saker fra Avisa Nordland.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene