*Nettavisen* Nyheter.

Politiet måtte rykke ut til hijab-bråk

Politiet i Drammen har de siste ukene rykket ut to ganger etter krangling mellom to muslimske familier i om bruk av hijab. Les dagens notiser her.

04.08.10 09:09

HTML EMBED

SISTE NYHETER

SISTE SPORT


En kurdisk-iransk og en irakisk familie er naboer i en kommunal bolig, men takler ikke å bo ved siden av hverandre på grunn av uenighet rundt bruk og ikke-bruk av hijab, skriver Drammens Tidende.

I den kurdiske familien fra Iran bruker ikke døtrene hijab. I den irakiske familien bruker døtrene alltid hijab når de er utenfor huset. Saken har ført til mye krangling og flere ganger har det endt i håndgemeng mellom de to familiene.

- Jeg må kunne bestemme over min egen familie, uten at noen andre skal fortelle meg hva som er rett eller galt, forteller den kurdisk-iranske moren til Drammens Tidende.

Sist gang det oppsto håndgemeng ble en av barna sendt på legevakten med mindre skader. Politiet bekrefter at saken dreide seg om uenighet mellom familiene om bruk og ikke-bruk av hijab.

Den irakiske familien avviser at de oppfører seg fordømmende overfor nabofamilien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Omkom i utforkjøring

Føreren av en personbil mistet livet da vedkommende kjørte av veien i Eidsberg i Østfold onsdag morgen.

Politiet fikk melding om ulykken på riksvei 124 ved Fiskebygda i Eidsberg ved 05.30-tiden onsdag, melder NRK Østfold.

- En bil har kjørt av veien. Bilføreren, som var alene i bilen, mistet livet, opplyser operasjonsleder Bjørn Jacobsen i Follo politidistrikt ifølge NRK.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vil gi videre fullmakter til barnevernet

Høyre vil gi barnevernansatte videre fullmakter for å hindre at barn skal rømme og ruse seg. Om nødvendig skal de kunne låse inne barna.

- Når staten tar over foreldreansvaret for barn, må de kunne holde dem igjen når de tror de vil stikke av og ruse seg, sier Linda C. Hofstad Helleland (H) i familie- og kulturkomiteen på Stortinget til Bergens Tidende.

Når Stortinget trer sammen i høst, vil partiet hennes legge fram et forslag om at ansatte ved barnevernsinstitusjoner skal kunne holde igjen barn med makt, når de frykter at de vil stikke av og oppsøke et rusmiljø.

Sist helg døde en 15-årig jente av en overdose narkotika i Bergen, mens hun var på rømmen fra barnevernet.

Les også:Døde trolig av overdose

Klikk på bildet for å forstørre.

Presser på for strenge karanteneregler

SV vil at politikere skal nektes PR-jobb i fem år etter at de er ute av politikken, og at de som har sittet i regjering, må vente til regjeringen går av før de kan ta jobb i PR-bransjen.

- I Norge er vi så få mennesker at vi treffer hverandre hver tredje dag. Det påkrever klare retningslinjer og grenser for politikk og PR-virksomhet. Dette dreier seg ikke først og fremst om Hanssen, men om folks tillit til politikerne og åpenhet i det politiske systemet, sier Akhtar Chaudhry (SV), 4. visepresident i Stortinget til Dagsavisen.

I USA får lobbyister som går til politikken og politikere som går andre veien, to års karantene mot å jobbe med temaer som man tidligere arbeidet med.

- Vi ser at Canada har fem års karantene, og SV er positive til det. Men vi vil ikke gå til Stortinget og fremme et forslag uten å ha støtte for tiltakene, sier Chaudhry.

Klikk på bildet for å forstørre.

50-åring tiltalt for drap i Ski

Mannen som skal ha skutt Thomas Sagen (37) med rifle utenfor Ski i desember i fjor, er tiltalt for drap.

Søndag 6. desember i fjor ble Thomas Sagen fra Askim skutt ned utenfor inngangen til et bolighus mellom Enebakk og Ski.

Ifølge tiltalen skal den 50 år gamle familiefaren ha avfyrt ett rifleskudd mot 37 år gamle Thomas Sagen, som satt i passasjersetet på en bil. Skuddet traff Sagen i buken, og han døde kort tid etter av indre blødninger, skriver VG.

Ifølge de etterlatte skulle Sagen snakke bestemorens nabo til rette. Familien tror 37-åringen var redd for at noe skulle tilstøte bestemoren - siden forholdet mellom drapssiktede og flere av naboene skal ha vært anstrengt.

Mannen som skjøt, påberopte seg nødverge, men er nå tiltalt etter straffelovens paragraf 233 første ledd, for å ha forvoldt en annens død.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hjelpepleier tiltalt for vold

En tidligere hjelpepleier ved Silurveien sykehjem i Oslo er tiltalt for å ha slått og sparket to demente, pleietrengende pasienter.

I september i fjor slo en av sykepleierne ved sykehjemmet alarm etter at hun skal ha vært vitne til at kollegaen, som er hjelpepleier, slo en 75-åring i ansiktet under en stellesituasjon inne på rommet, skriver VG.

Ledelsen ved sykehjemmet anmeldte saken, og i politiavhør er det kommet fram dette ikke var første gang hjelpepleieren skal ha mistet besinnelsen. I 2008 skal hun ha blitt observert idet hun klapset til en 90 år gammel dement kvinnelig pasient i en stellesituasjon. Hjelpepleieren er nå tiltalt for legemsfornærmelse i forbindelse med stell av to pasienter ved sykehjemmet. Kvinnen er oppsagt og saken er også meldt til Helsetilsynet.

Saken skal opp i Oslo tingrett 25. august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.