To trailere ble stoppet av politiet på tirsdag i utkanten av den mexicanske hovedstaden, og det var da de fant noe ganske så oppsiktsvekkende. Trailerne var fullstappet med kokain, pakket inn i «blokker». Det ble dermed en ganske omfattende jobb for politiet i å frakte vekk kokainet. Ifølge politisjefen i byen, Omar Garcia Harfuch, har kokainet de fant en gateverdi på rundt 200 millioner norske kroner.

– I dag har politiet og myndighetene funnet og sikret 1.600 kilogram med kokain, noe som vi regner for å være det største beslaget noensinne av kokain i Mexico City. Fire personer ble pågrepet og vi takker justisdepartementet for støtten. Dette svekker de kriminelle som utøver vold i vår hovedstad, skriver politisjefen på Twitter.

Se video av hvordan politiet jobber for å finne kokainet:

Fra Colombia

Nyhetsbyrået AP skriver at det var et annet kjøretøy som eskorterte trailerne, og at de fire personene som ble arrestert er colombianere. Det blir også opplyst at kokainet sannsynligvis ble sendt til Mexico fra Colombia, og at det ankom en havn i byen Puerto Esconddido, nærmere bestemt i sørstaten Oaxaca, ifølge Harfuch.

Les også: Narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzmán er kjent skyldig i USA

Den mexicanske avisen Milenio skriver at deler av kokainet skulle videre til storbyen Los Angeles i USA, og at det spekuleres i at kokainet tilhører det beryktede Sinaloa-kartellet, men det ønsket ikke politisjefen å bekrefte.

– Vi liker ikke å spekulere til vi har all den informasjonen vi trenger, sa Harfuch til mexicanske journalister.

Krigen mot narkotika

Mexicanske myndigheter har i årevis vært i krig mot narkokartellene i landet, en krig som har krevd utallige menneskeliv. Ingen vet nøyaktig hvor mange som har blitt drept, men nær 100.000 personer har blitt meldt som savnet siden regjeringen erklærte krig mot kartellene i 2006. Korrupsjonen har også vært utbredt, noe som igjen har bidratt til at kartellene har hatt «frie tøyler» i store områder.

Les også: Narkobaron arrestert - 14 døde under aksjonen

President Andrés Manuel López Obrador, som ble innsatt i 2018, var den første som erkjente problemets utstrekning. Samtidig lovet han i 2019 at myndighetene skulle få alle ressursene de trenger, men den blodige narkotikakrigen i Mexico fortsetter og ser ikke ut til å ha en slutt.