Politiet med hemmelig verstingliste

For å hindre slagsmål, har politipatruljer i Bergen med seg en verstingliste i bilen i helgene. På listen står de 13 mest voldelig menn i byen.

28.04.06 08:25

Ved hjelp av listen, skal politiet så tidlig som mulig på kvelden kunne stanse de 13 slåsskjempene, før de blir aggressive i fylla.

- Det er bedre å ta en person for urinering klokken elleve om kvelden, enn å vente til han knuser en kjeve klokken halv tre utenfor et utested, sier politioverbetjent Bengt Angeltvedt til Bergens Tidende.

Siden i høst har politiet i Bergen jobbet systematisk for å få bukt med den økende helgevolden i sentrum nattestid. I den sammenheng har listen blitt til. På den figurerer de til enhver tid 15 mest aktive slåsskjempene i sentrum. Listen oppdateres flere ganger i året, og har i dag 13 menns navn og bilde. Alle er i alderen 18 - 28 år og vet ikke selv at de står på listen, ifølge BT.

Formann i forsvarerforeningen i Bergen, advokat Jostein Alvheim, reagerer på listen og kaller den stigmatisering, men legger til at han har forståelse for at politiet ønsker å forhindre vold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.