Gå til sidens hovedinnhold

Politiet mener begge ville drepe

Torsdag blir de to siktede i Sigrid-saken fremstilt for varetektsfengsling.

Politiet vil be om fire uker med brev- og besøksforbud for de drapssiktede i Sigrid-saken.

Klokka 13 og 14 torsdag er det fengslingsmøte i Oslo tinghus.

Ber om lukkede dører
Politiadvokat Cecilie Gulnes vil be om at fengslingsmøtene går for lukkede dører, og hun vil begjære begge de siktede varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud og medieforbud - hvorav de to første ukene også i fullstendig isolasjon. Det opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde avviste onsdag at de mener drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) var en ulykke.

- Tror dere at disse to mennene mente å ta livet av Sigrid?

- Det er det vi tror i dag. Vi har ingen konkrete holdepunkter for at dette er en ulykke, men vi kan ikke utelukke den muligheten uten å undersøke den grundig, sa Rohde til Nettavisen.

- Det at hun er et tilfeldig offer betyr at det var hun som gikk der og ikke noen andre, sier Rohde til Aftenposten.

Politiet mener det er sannsynlighetsovervekt for at de to siktede, en 37-åring og en 64-åring, har drept 16-åringen.

Torsdag morgen meldte TV 2 at politiet skulle ha en teori om at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) kan ha blitt kjørt ned og drept.

- Jeg håper det var en ulykke, og at han bare handlet irrasjonelt og i panikk etterpå, sier en mannens venner ifølge TV 2.

VG Nett skriver at den drapssiktede 64-åringen er registrert som eier av hele seks personbiler. En av disse skal være av spesiell interesse for politiet.

Tips satte politet på sporet
Etter det Nettavisen erfarer skal et tips fra et familiemedlem ha ført til at politiet ble mistenksomme på den siktede 37-åringen.

- Dette tipset var av en slik art at vi ikke kunne la det ligge lenge. Det ble først gjort innledende undersøkelser som førte til ytterligere etterforskningsskritt. Til slutt valgte vi altså å aksjonere, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Nettavisen.

På en pressekonferanse onsdag opplyste politiet at det var informasjon fra Sunnmøre politidistrikt 24. august som ledet til gjennombruddet i saken. Den siktede 37-åringen er fra Ålesund.

Siden Sigrid forsvant 5. august har politiet gjort en massiv etterforskning for å kartlegge alle bevegelser i området denne kvelden. Dermed kunne de gjøre undersøkelser for å finne ut om 37-åringen hadde vært i området, eller om han hadde vært et helt annet sted denne dagen.

Undersøkelsene gjorde at han ble enda mer aktuell. Etter det Nettavisen erfarer ble det satt spaning på 37-åringen de siste dagene før arrestasjonen.

- Tilfeldig offer
På en pressekonferanse onsdag sa Rohde at de ikke kan gå i detaljer om dødsårsak.

- Det er for tidlig, og det vil ødelegge vår etterforskning, sa hun.

Hun sa videre at det ikke er noen kjent relasjon mellom Sigrid og de siktede.

- Vår hovedteori nå er at hun er et tilfeldig offer, sa Rohde.

Ønsker tips fra publikum
- Vi kan ikke nå si noe mer om hva som har skjedd med Sigrid, men vi jobber ut fra flere teorier. Vi vil ikke besvare spørsmål som knytter seg til tekniske spor. Det er ikke noe nytt rundt biler. Vi jobber med biler. Flere biler er tatt i beslag og blir nå grundig undersøkt. Vi mener at vi er på riktig spor i saken og at vi har et gjennombrudd, men det er mye arbeid som gjenstår. Vi ønskser nå tips fra personer som vet noe om hva som har skjedd, sa Rohde videre på pressekonferansen onsdag.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial