Politiet mener de har pågrepet drapsmannen

Foto: Politiet/Privat

Siktede skal i kveld inn til avhør om drapet på Anja Weløy Aarseth (21).

04.09.13 19:14

Det er en mann i 20-årene som nå er pågrepet. Han er norsk statsborger, bor i Ålesund-området og vil bli tatt inn til avhør i kveld, opplyser politiet i Ålesund.

Siktede ble pågrepet ved 17.30-tiden onsdag ettermiddag. DNA-treff skal ha ledet politiet på sporet av mannen som skal være tidligere straffedømt.

Har ingen flere mistenkte

Pågripelsen gikk rolig for seg i en bolig og skjedde i ytre bydel, nærmere bestemt i Skarbøvik, opplyser politiadvokat og etterforskningsleder Yngve Skovly.

- De pårørende er informert, og føler en enorm lettelse. Pågripelsen er resultat av godt politiarbeid, sier Skovly.

Politiet mener de har fellende bevis i saken mot mannen.

- Han har ikke sagt noe foreløpig, men vil bli avhørt senere i kveld. Vi har ingen flere mistenkte i saken, sier Skovly til TV 2.

Etter det TV 2 får opplyst er mannen også siktet for ransforsøk av Pluto-kiosken, kun noen timer før man antar at Anja Aarseth (21) satte fra seg bilen i Fagerlia øst for Ålesund sentrum. Dette er kun noen hundre meter lenger sør fra hvor Aarseth parkerte bilen sin ved inngangen til turstien opp på Aksla-fjellet.

Hasteinnkalte til pressekonferanse
Det var onsdag ettermiddag at Ålesund-politiet varslet en ny pressekonferanse etter at de noen få timer tidligere viste fram en utstillingsdukke med klær nøyaktig like dem som 21 år gamle Anja Weløy Aarseth hadde på seg da hun ble drept.

Det har også vært søkt med metalldetektor ute i terrenget på byfjellet Aksla der Aarseth ble funnet drept lørdag i forrige uke. Hun ble meldt savnet torsdag etter en joggetur onsdag kveld for nøyaktig en uke siden.

Etterlyste bileiere

Over 50 politifolk har jobbet aktivt med drapssaken. Politiet har sikret materiale på drapsstedet.

Tirsdag ba politiet om tips i forbindelse med en sølvgrå Toyota Yaris. Et overvåkingsbilde viser en slik bil, men det er ikke mulig å se verken sjåføren eller registreringsnummeret. Politiet tror sjåføren kan ha vært Aarseth på vei til turområdet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag