OSLO TINGRETT (Nettavisen): Onsdag må Erland Bakke møte i Oslo tingrett tiltalt for å ha gitt uriktig opplysninger til retten. Det var VG som avslørte forholdet i oktober 2021.

I et søksmål til Forliksrådet, mot VGTV-profil Mads Hansen, la den tidligere kjendismanageren Bakke frem en mail som bevis på pengetap etter at Hansen skal ha hengt ham ut på Instagram, hvor han i dag har over 500.000 følgere.

Beviset var en mail han sendte til stjerneadvokaten John Christian Elden som skulle ha vært fra Playboy-modell Amalie Olufsen. Men hun nekter for å ha sendt mailen. Bakke er også tiltalt på to punkter for dokumentasjonsforfalskning som gjelder samme handling.

Se hva Mads Hansen sa til Nettavisen minutter før rettssaken er i gang onsdag morgen:

Playboy-modell nekter

- Jeg har ikke skrevet noe i den mailen i det hele tatt. Jeg har aldri skrevet en mail til Bakke som omhandler Mads Hansen, sier Olufsen til Nettavisen.

Les også: Amalie har vært i Playboy to ganger. Nå er de tredje bildene tatt

- Jeg ble sjokkert da jeg fikk vite om mailen av en kamerat. Jeg snakket med Mads Hansen om mailen i ettertid. Det er utrolig at han er villig til å gå så langt for å utgi seg for å være meg. Det er skummelt å tenke på at jeg har hatt kontakt med ham, jeg vet ikke om han kan ha gjort mye annet som er ubehagelig for meg.

Les også: Kjendismanager Erland Bakke saksøkte metoo-varsler - tok til takke med beklagelse

Det var stjerneadvokaten John Christian Elden som representerte Bakke og sendte forliksklagen på klientens vegne.

I mailen, som Nettavisen har fått tilgang til, står det:

«Hei Erland. Hvordan går det med dæ? Jeg forstå det må være helt jævlig å bli hengt ut av Mads Hansen. Som vi snakket om i går så blir det mye støy rundt dette og jeg trenger en manager som kan være der for meg nå. Jeg foreslår vi legger avtalen om management litt på is. Jeg skal prøve å få pappa til å forhandle med MTV England. Jeg vil ha deg som min manager, men Mads Hansen har 500.000 følgere og jeg må nesten vente. Kan vi ikke snakkes om noen uker?»

Da tiltalen ble offentlig kjent i mars uttalte Bakke følgende til Dagbladet:

- Politiet mener jeg har gjort noe ulovlig, noe jeg er uenig i (...).

Bakke trakk seg som kjendismanager samme dag.

Han har tidligere hatt fotballtreneren John Arne Riise, artistene Sandra Lyng og Carina Dahl, komiker Ørjan Burøe og Olufsen i stallen sin.

- Det er trist at Amalie Olufsen ble dratt inn i denne saken. Det beklager jeg på det dypeste overfor henne. E-posten og henne har egentlig ingenting med den opprinnelige saken å gjøre. Den var helt uvesentlig, skriver Bakke i en SMS til Nettavisen.

- Som jeg har skrevet til henne tidligere ønsker jeg henne all lykke til med karrieren fremover.

Politiet: - Endret dato og innhold

I tiltalen heter det:

«Tirsdag 20. april 2021 i XX (adresse) eller andre steder i Oslo oversendte han til sin prosessfullmektige advokat John Christian Elden en e-post fra Amalie Olufsen. Dette til tross for at Bakke hadde endret e-postens dato og innhold slik at den uriktig fremstod som dokumentasjon for et økonomisk tap.»

I forkant av oversendelsen hadde Elden etterlyst dokumentasjon på økonomisk tap i forbindelse med forliksklagen til Bakke.

Ifølge bevisoppgaven er Elden oppført som vitne i saken, men det er usikkert om han kommer til å avgi forklaring i retten.

- Jeg er ikke fritatt for taushetsplikt overfor media. Bakkes forsvarer har understreket at den gjelder. Jeg kan ikke fortelle om hvilke råd jeg har gitt til klienten, skriver stjerneadvokaten i en SMS til Nettavisen.

Dersom det blir besluttet at han ikke skal vitne tar retten utgangspunkt i hva han har sagt i politiavhør. Det anses normalt som vanskelig å ha vitner til å belyse en sak i retten dersom taushetsplikten ikke er opphevet.

- Det er tatt ut tiltale fordi påtalemyndigheten mener å kunne bevise straffskyld for postene som fremgår av tiltalen. Både dokumentfalsk og uriktig forklaring til retten har en øvre strafferamme på to års fengsel, skriver politiadvokat Henrik Nicolaisen Kveine i en SMS til Nettavisen.

Mads Hansen krever erstatning

Det var advokat Jon Wessel-Aas som anmeldte forholdet med den falske mailen til politiet. I en VG artikkel i slutten av oktober i fjor fortalte de historien. Hansen pådro store advokatutgifter i forlikssaken med Bakke og vil kreve erstatning.

Nettavisen får opplyst at kravet kan komme bli så mye som 100.000 kroner.

- Jeg har rolle som fornærmet i saken. Da han saksøkte meg pådro jeg meg betydelige advokatutgifter, og når jeg nå har status som fornærmet har jeg mulighet til å kreve erstatning for de utgiftene jeg har hatt som følge av det han nå er tiltalt for, sier VGTV-profil Mads Hansen til Nettavisen.

- Det han er tiltalt for innebærer å forsøke å få noen dømt for noe på feilaktig grunnlag. Det er alvorlig.

VG har tidligere også publisert en større reportasje med Erland Bakke og beskrev hvordan han behandlet flere kjendiser han var i konflikt med.

- Etter å ha både lest om, og selv erfart, Bakkes modus i konflikter med andre mennesker, må jeg innrømme at jeg ser veldig frem til å se han i rettssalen på den «riktige» siden, som tiltalt, sier Hansen.

Olufsen er lettet over at det blir rettssak.

- Jeg synes det er godt at jeg får sjansen til å si min versjon. Jeg er glad for glad for at politiet ikke henla den.

Nettavisen følger rettssaken fra Oslo tingrett fra onsdag morgen!