RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet mener kriminelle asylsøkere bløffer om alder

Illustrasjonsbilde - asylsøkere.
Illustrasjonsbilde - asylsøkere. Foto: Atle Jørstad (ioslo.no)
Sist oppdatert:
Voksne kriminelle asylsøkere snor seg unna politiet ved å bløffe på alderen og gi seg ut for å være barn, slår politiet i Bergen fast.

Nå mener politiet at asylsøkere må alderstestes straks de søker asyl, melder TV 2 ifølge NTB.

– Vi har sett en økning i antall straffesaker som gjelder unge asylsøkere som oppgir å være under 18 år. En del av disse har vi testet, og det viser seg at de mest sannsynlig er over 18 år, sier Tone Loftesnes Kornli, leder i ungdomsseksjonen på Bergen sentrum politistasjon til TV 2.

I Bergen har politiet, Barnevernvakten og oppsøkende avdeling i Bergen kommune jobbet spesielt med unge asylsøkere. De fleste er kriminelle og mange av dem selger narkotika,

– Vi hadde kontakt med 31 unge nordafrikanske menn i 2013, som alle oppga at de var under 18 år. 29 av dem vurderer vi at er nærmere 20 år enn 15 år, sier Åge Kulleseid, fungerende leder i Barnevernvakten i Bergen.

Politiet vet ikke hvor disse 31 unge mennene befinner seg i dag.

– Slik vi opplever situasjonen nå er det et hull i systemet. Med en gang disse kommer til landet er det viktig at det foretas et asylintervju, en alderstest, en vurdering av psykisk helse og ikke minst, undersøke eventuelle straffbare handlinger utført i et annet land, sier Tone Loftesnes Kornli. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere