Gå til sidens hovedinnhold

Politiet mener taushetsplikten hindrer etterforskning av advokater

Oslo (NTB): Politiet sier etterforskningen av advokater som er mistenkt for kriminalitet, blir hindret av Høyesteretts vern av advokaters taushetsplikt.

Flere ganger de siste to årene har Oslo-politiet måttet gi opp etterforskningen av advokater som er mistenkt for å ha brutt loven, skriver Dagens Næringsliv.

I en kjennelse fra Høyesterett i 2010 slås det fast at advokater har krav på å holde både klienter og klientkontoer skjult for politiet, noe som omfattes av advokaters taushetsplikt.

- Flere av våre saker hvor advokater er mistenkt, er de siste årene blitt stoppet av advokatenes taushetsplikt. Det gjør en fullstendig etterforskning nytteløs. Vi kommer ikke til bunns i sakene, sier politiinspektør Anne K. Blanck til avisen. Hun er påtaleleder for politijuristene i finans- og miljøseksjonen i Oslo politidistrikt.

Generalsekretær Merete Smith i Advokatforeningen understreker at høyesterettskjennelsen fra 2010 ikke innebar en endring av lovverket, men kun var en klargjøring av reglene. (©NTB)

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen