RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet mistenker hevndrap

FUNNET DREPT: I dette parkeringshuset ble den 44 år gamle mannen funnet drept.
FUNNET DREPT: I dette parkeringshuset ble den 44 år gamle mannen funnet drept. Foto: Maria Schiller Tønnessen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Han fikk trusler og var lite ute, sier mannens advokat

Oslo (NTB-Peter Tálos): Mannen som tirsdag ble funnet drept i et parkeringshus på Grønland i Oslo, ble i januar frifunnet for drapsforsøk.

– Det er en kjent sak i vietnamesermiljøet at han fikk trusler og var lite ute, i frykt etter frifinnelsen i vinter, sier advokat Fridtjof Feydt tilVG.

44-åringen ble først dømt til seks års fengsel for drapsforsøk, men i januar ble han frikjent i ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Politiet utelukker ikke at frifinnelsen kan ha sammenheng med drapet på den 44 år gamle norsk-vietnameseren.

Tre personer er siktet for drapet på Grønland. Seks andre som er pågrepet i saken, siktet for etterfølgende bistand. Seksjonssjef Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt utelukker ikke at flere kan bli pågrepet.

– Denne saken er en del av etterforskningen nå. Pågripelsen har sammenheng med historikken og den saken rundt avdøde. Alle de pågrepne er i familie eller er i samme omgangskrets, opplyser Metlid til NTB.

Utbrent bil

Politiet gikk onsdag ut med ønske om opplysninger eller observasjoner av en sølvgrå metallic BMW stasjonsvogn 525. Bilen som hadde en skiboks på taket, ble funnet utbrent på en parkeringsplass utenfor kjøpesenteret Romerikssenteret på Kløfta tirsdag kveld.

METLID: Grete Lien Metlid er leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

– Observasjoner av bilen og eventuelt personer i tilknytning til denne er av stor interesse i etterforskningen av drapet, opplyser Metlid.

Bilen tilhører en de tre som er siktet for drapet. Det var et vitne som ringte politiet om bilbrannen, og derfor etterlyses flere personer som kan ha sett noe av betydning for saken.

Hevnmotiv

Den drepte ble først dømt til seks års fengsel for drapsforsøk på en mann i det samme miljøet. Saken ble anket til lagmannsretten der han i januar ble frifunnet. Han slapp også å betale oppreisning og erstatning. Domstolen konkluderte med at det ikke var noen bevis som knyttet ham direkte til drapsforsøket, som skal ha skjedd med to stikk i brystet med en spiss gjenstand.

Natt til tirsdag ble 44-åringen funnet død i et parkeringshus på Grønland i Oslo.

Advokat Fridtjof Feydt representerer enken til den drepte 44-åringen. Han vil ikke spekulerer på hvilket motiv som kan ligge bak drapet.

– Men jeg går ut fra at en hevnteori er noe politiet arbeider ut ifra, sier Feydt til VG.

– Uforstående

Advokat John Christian Elden representerer den ene av de tre drapssiktede.

– Han stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier Elden til NTB.

Politiet har ikke gått ut med dødsårsaken for 44-åringen, men sa tirsdag at det er klart de står overfor en drapssak. Den foreløpige obduksjonsrapporten er ventet i løpet av onsdag. Politiet regner med at de siktede i saken blir fremstilt for varetektsfengsling fredag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere