Gå til sidens hovedinnhold

Politiet mistenker tyveri fra Nidarosdomen

Trondheim (NTB): Politiet fant torsdag kveld en lysestake i en busk i Domkirkeparken i Trondheim. De mistenker at den kan være stjålet fra Nidarosdomen.

Den flerarmede messinglysestaken ble funnet da en politihund markerte ved en busk i forbindelse med et politioppdrag ved Nidarosdomen, skriver Adresseavisen.

Menigheten vil nå undersøke om lysestaken tilhører Nidarosdomen.

- For øyeblikket vet vi ikke hvor den kommer fra. Den trenger jo ikke komme herfra, selv om den ble funnet utenfor her, sier sogneprest Torstein Amundsen til avisen.

Hvis det viser seg at lysestaken er stjålet fra Nidarosdomen, kan dette være den fjerde kriminelle hendelsen ved kirken på én uke.

Onsdag morgen stjal en ukjent person en liten safe med kollektpenger etter å ha tatt seg inn i sakristiet i kirken. Politiet fant senere safen i en søppeldunk. Søndag brøt tre personer seg inn i gravkammeret i Nidarosdomen. Politiet undersøkte gravkammeret og konkluderte med at ingenting hadde blitt ødelagt eller stjålet. Torsdag i forrige uke ble et blyglassvindu i Nidarosdomen ødelagt da ungdommer kastet stein gjennom ruta. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen