Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: Mulig utvidelse av siktelse mot bussjåfør

Oslo (NTB): Politiet utelukker ikke at siktelsen mot bussjåføren i dødsulykken på Carl Berners plass i Oslo utvides til uaktsomt drap.

- Vi er avventende, men vi utelukker ikke en utvidelse av siktelsen til også å gjelde straffelovens paragraf 239, sier politiadvokat Jeanette Westlund Hegna i Oslo politidistrikt til NTB.

- Det gjenstår fortsatt etterforskning, herunder avklaring av tekniske forhold ved bussen, avhør og ID-arbeidet er ikke avsluttet. Når dette er på plass, vil vi vurdere en utvidelse, sier Hegna.

Kvinnene er siktet for overtredelse av veitrafikklovens paragraf tre, for ikke å ha vært tilstrekkelig aktpågivende og varsom i trafikken. Grunnlaget for siktelsen er at politiet mener det er sannsynlig at bussjåføren har tråkket på gassen i stedet for bremsen.

En mann i 30-årene mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en buss ved Carl Berners plass i Oslo 15. desember i fjor. Bussen kom ut av kontroll, raste ned en skrent og endte opp i et juletreutsalg. Kort tid før dødsulykken kolliderte samme buss med en personbil på Rosenhoff, nord for Carl Berners plass. (©NTB)