RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet nedringt på «hasj-telefon»

Oslopolitiet oppgitt over antall oppringninger til beslaglagt telefon. Nå ber de folk som vil kjøpe hasj om å slutte å ringe.
Oslopolitiet oppgitt over antall oppringninger til beslaglagt telefon. Nå ber de folk som vil kjøpe hasj om å slutte å ringe. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)
I fjor pågrep Oslo-politiet nærmere 50 personer i et større hasjnettverk. En beslaglagt mobiltelefon har nå ført til enda flere pågripelser.

Tirsdag kveld aksjonerte Oslo-politiet og pågrep sju personer, blant dem to tidligere innehavere av butikker i Lime-kjeden.

Pågripelsene er et direkte resultat av at en mobiltelefon som ble beslaglagt i fjor, våknet til liv igjen, skriver Dagbladet.

– I forbindelse med den første aksjonen i september avdekket vi at ett bestemt telefonnummer framsto som selve salgssentralen for nettverket. Det dreier seg om flere hundre samtaler hver dag. Men etter de første pågripelsesaksjonene oppdaget vi at det samme nummeret faktisk ble tatt i bruk på ny, sier etterforskningsleder Jan Erik Bresil ved Grønland politistasjon.

Det viser seg at nummeret er et av de mest kjente numrene i hovedstaden for narkotikakjøp, og ifølge Bresil er antall narkotikasalg tilknyttet én telefon kanskje det høyeste norsk politi har opplevd.

Nummeret er så populært at politiet ikke har hatt kapasitet til å svare på alle oppringningene, og derfor går de nå ut og offentliggjør at de sitter på kundelister og telefonnumrene på telefonen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere