RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet nekter å løslate Tranby-frifunnet kvinne

Mannen ble funnet død i konas utbrente bil på en parkeringsplass ved et skogholt på Tranby i Lier. Bildet er tatt under undersøkelse av stedet den 30. mars i fjor.
Mannen ble funnet død i konas utbrente bil på en parkeringsplass ved et skogholt på Tranby i Lier. Bildet er tatt under undersøkelse av stedet den 30. mars i fjor. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Politiet nekter å løslate den 53 år gamle kvinnen som fredag ble frifunnet for drap på sin ektemann Per Gunnar Asheim.

Drammen tingrett frifant kvinnen for drap på ektemannen som i påsken for to år siden ble funnet død i konas utbrente bil på Tranby i Buskerud. Hun ble derimot dømt for familievold til en straff på tre og et halvt år. Etter nesten to år i varetekt begjærte kvinnen seg mandag løslatt fra varetekt, men politiet nektet å løslate henne. Nå må spørsmålet vurderes av retten i et nytt fengslingsmøte fredag klokka 10, melder Drammens Tidende.

– Bakgrunnen for varetektsfengslingen var bevisforspillelsesfare, noe som ikke lenger foreligger med tanke på at hun er frikjent. Samtidig er det nå også en reell fare for oversoning. Altså at hun sitter varetektsfengslet lenger enn straffeutmålingen hun har fått, sier kvinnens forsvarer, advokat Anders Westeng.

Politiet sier til avisen at så lenge påtalemyndigheten ikke har avgjort om dommen skal ankes, kan det være fare for bevisforspillelse eller unndragelse.

– Kvinnen har dobbelt statsborgerskap, og reiser hun ut av landet, er det en risiko for at vi ikke får henne hjem igjen ved en eventuell anke, svarer politiadvokat Ingunn Hodne i Søndre Buskerud politidistrikt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere