RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet nord for Dovre kan ikke basere seg på Delta

Trondheim (NTB): Politiet nord for Dovre kan ikke basere seg på hjelp av den nasjonale Beredskapstroppen og fastslår at man aldri ville ventet på Beredskapstroppen før man selv forsøkte å stanse en dødelig handling.

- Vi kan aldri basere oss på den nasjonale Beredskapstroppen. Det kan ta flere timer før den ankommer, sier Torkjel Rendal, som er ansvarlig for politiberedskapen i Sør-Trøndelag, til Adressa

Mens politifolkene fra Nordre Buskerud politidistrikt kom først fram til Utvika 22. juli i fjor, tok de seg ikke over til Utøya for å stanse massedrapsmannen, selv om politiets beredskapssystem slår fast at det skal skje når skyting pågår. Isteden ventet de på Delta-gruppen.

I 22. juli-kommisjonens rapport får politiet massiv kritikk, blant annet for manglende ledelse/evne til å rykke ut og stanse en pågående dødelig handling.

Men en lignende situasjon ville aldri oppstått i Sør-Trøndelag og nordover, mener Torkjel Rendal.

- Vi kan ikke vente på noen. Det handler om å få på seg fillene, ta ladegrep og storme fram. Det er det vi er trent på. I Sør-Trøndelag har vi en tankegang om at vi må ordne opp selv. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere