Siste: En mann i 30-årene ble torsdag kveld pågrepet i Hagen-saken, bekrefter politiet.

- Politiet pågrep og siktet torsdag kveld en mann i Lørenskogsaken. Mannen er i 30-årene og bosatt på Romerike. Han er siktet etter straffelovens paragraf 275, for å ha tatt livet av Anne-Elisabeth Hagen eller medvirket til dette, sier påtaleansvarlig Haris Hrenovica i en pressemelding .

Den pågrepne mannen har en relasjon til Tom Hagen, og politiet er kjent med mannens IT- og kryptovalutakompetanse.

- Utelukker ikke flere pågripelser

- Vi kan bekrefte at pågripelsen er fremskyndet på bakgrunn av Lagmannsrettens kjennelse i går. Årsaken til fremskyndelsen er bevisforspillelsesfare.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

Nettavisen kjenner identiteten til den pågrepne mannen i 30-årene. Etter det vi får opplyst har han ikke vært i politiets søkelys tidligere, og heller ikke straffedømt.

Den pågrepne nekter straffskyld:

- Min klient nekter straffskyld og sier han ikke har noe med denne saken å gjøre. Han har vært i ett avhørt og forklart seg for politiet. Det er usikkert om det blir nye avhør i dag eller om det blir fremstilling for varetektsfengsling. Han opplever anklagene som absurde, sier forsvarer Dag Svensson til Nettavisen.

Avventende

Nettavisen har også snakket med bistandsadvokaten til Anne-Elisabeth Hagen, Gard Lier.

- Jeg er glad for at politiet etterforsker saken med full styrke, men jeg har ikke grunnlag for å kommentere hvilke etterforskningsskritt politiet gjør, sier Lier til Nettavisen.

Da Tom Hagen ble pågrepet forrige tirsdag for drap - eller medvirkning til drap - på sin kone Anne-Elisabeth Hagen, gikk ikke alt etter planen.

Anne-Elisabeth Hagen har siden 31. oktober 2018 vært sporløst forsvunnet.

Les også: Tom Hagens familie snakker ut for første gang

Måtte ty til plan B

Flere har i ettertid reagert på pågripelsen av Tom Hagen, som skjedde cirka 500 meter fra hans bolig, med VG tett på.

Ifølge NRK var politiets plan A å pågripe Tom Hagen før han satte seg i bilen ved sin bolig i Sloraveien. Men politiet, assistert av spesialtrente Delta-styrker, måtte endre planene fordi de ble forstyrret av VG.

Flere VG-ansatte var i det aktuelle området med kameraer, ifølge NRK, noe som gjorde at plan B ble effektuert - det vil si å stanse han etter han hadde satt seg i bilen.

Les også: Politiet vurderte å pågripe Tom Hagen i fjor høst

Forsvarer skeptisk - forventer løslatelse fredag

Tom Hagens forsvarer Svein Holden er svært skeptisk til pågripelsen.

– Han opplevde det som en voldsom overreaksjon, og han spurte meg om hvorfor ikke de bare ringte og ba meg komme til politistasjonen, sier Holden til NRK.

Holden mener politiet ikke fulgte sin plikt etter straffeprosessloven da de pågrep ham på den måten.

Fredag forventer han at Hagen blir løslatt.

Les også: Politiet overrasket over lagmannsrettens avgjørelse om å løslate drapssiktede Tom Hagen

– Jeg vil tro Høyesterett er klare med sin avgjørelse før klokken 16, sier Holden til NTB.

Etter at Eidsivating lagmannsrett overraskende løslot drapssiktede Tom Hagen fra varetekt torsdag, anket politiet avgjørelsen til Høyesterett og ba om oppsettende virkning slik at 70-åringen må sitte fengslet til anken er avgjort.

VG: - Målet var å dokumentere pågripelsen

Sjefredaktør Gard Steiro svarer slik om deres tilstedeværelse under pågripelsen:

« Vi har jobbet dedikert med Lørenskog-saken siden det ble kjent at Anne-Elisabeth Hagen var savnet. Det er en ekstraordinær kriminalsak av stor offentlig interesse. Målet har hele tiden vært å dokumentere utviklingen i etterforskningen og en eventuell pågripelse.»

Les også: Ekspertenes tips: Noen aksjer er nær bunnen - kan gi spinnvill gevinst (+)