RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet offentliggjør video fra bankran

Politiet ber om publikums hjelp til å identifisere mannen som ranet en bank i Fetsund og offentliggjør fredag en video fra bankens overvåkingskameraer.

Det var Trøgstad Sparebanks filial i Fetsund som ble ranet. Mannen skal også ha brukt et håndvåpen til å rane til seg en bil, samt truet en person på et treningssenter.

Hittil er ingen pågrepet i saken, og politiet har ingen konkrete mistenkte.

– Men vi har i løpet av torsdag kveld og natt til fredag mottatt noen nye tips om hvem som kan være gjerningsmann. Disse tipsene jobber vi nå konkret opp mot, sier politiadvokat Jon Letnes i Romerike politidistrikt til NTB.

Offentliggjør video

I tillegg vil politiet offentliggjøre en video fra bankens kameraer, opplyser politiadvokaten.

– Forhåpentligvis vil vi få tilbakemelding fra publikum om hvem gjerningsmannen kan være, sier Letnes.

Gjerningsmannen beskrives som en 165– 175 centimeter høy mann med nordisk utseende. Han er mellom 30 og 50 år og snakker østlandsdialekt. Han hadde såkalt smultringskjegg under ranet og en godt synlig bandasje på høyre side av halsen.

Fetsund 20140710. Foto fra bankens overvåkningskamera under en pressekonferanse i Fetsund på Romerike torsdag kveld, i forbindelse med jakten på den væpnede mannen som truet til seg to biler og ranet en bank tidligere på dagen.


Etter ranet gikk ferden til Spenst treningssenter i Fetsund. En mann på treningssenteret ble tvunget til å kjøre raneren over Fetsundbrua og opp til bebyggelsen på et sted som heter Kringen.

– Der stopper sporene etter gjerningspersonen, men vi har kontroll på bilen og bileier, sa Letnes torsdag kveld.

Tiltvang seg bil

Før bankranet tiltvang mannen seg en bil fra en kunde utenfor en butikk på Løkenåsen. Denne kjørte han ned til sentrum før ranet.

Butikksjefen sier til Dagbladet at raneren forklarte den kvinnelige bileieren at han skulle til Sverige.

– Hun sa også hun skulle dit, og at han kunne sitte på. Hun måtte imidlertid noe annet først, og hadde sagt hun ikke kunne reise før etter det, forteller butikksjefen.

Da tok mannen opp våpenet, og kvinnen søkte tilflukt i butikken, hvor de ansatte var i kontakt med politiet.

Det var også en situasjon der en person truet daglig leder ved Fet Pizza torsdag ettermiddag.

– Noen har vært inne og forsøkt å true til seg en bil. Også der ble det benyttet en pistollignende gjenstand. Dette er en stygg hendelse, også isolert sett, sier lensmannen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere