*Nettavisen* Nyheter.

Politiet og begravelse rammet av bomber i Irak

Bagdad (NTB-Reuters): Politifolk, soldater og et begravelsesfølge var blant ofrene for angrep som rammet Irak onsdag. Minst 20 mennesker er drept og 35 såret, ifølge politiet og helsepersonell.

Minst ni mennesker ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg i luften midt i et begravelsesfølge i Abu Ghraib ved Bagdad. Abu Ghraib er hovedsakelig befolket av sunnimuslimer.

I byen Ramadi vest for Bagdad ble fire politimenn drept og 15 såret av fire selvmordsbombere. Ytterligere fire politimenn ble drept i et angrep mot en annen politistasjon like nord for byen. I byen Qaim ved grensen til Syria ble en soldat drept av en veibombe.

Irakisk politi fant samme dag åtte døde menn, som ser ut til å ha blitt likvidert etter å ha fått hendene bakbundet og bind for øyene. De ble funnet i Arab Jubbor sør for Bagdad, også det et sunni-dominert område.

Nesten 1.000 mennesker ble drept i Irak i løpet av oktober, i henhold til tall fra FN. Volden har sin bakgrunn i konflikten mellom sunnimuslimer og sjiamuslimer og ser også ut til å få næring fra krigen i nabolandet Syria.

I årene 2006-2007 ble titusener drept i en lignende voldsbølge i Irak. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.