*Nettavisen* Nyheter.

Politiet og meteorologene advarer: Meget glatt veibane

Sørøst politidistrikt kunne i morgentimene tirsdag melde om flere hendelser på glatte veier i distriktet. Bildet er hentet fra webkamera på E18 Hemtunnelen i Re kommune.

SVÆRT GLATT: Sørøst politidistrikt kunne i morgentimene tirsdag melde om flere hendelser på glatte veier i distriktet. Bildet er hentet fra webkamera på E18 Hemtunnelen i Re kommune. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Såpeglatte veier førte til uhell og ulykker i flere fylker tirsdag morgen.

03.12.19 10:46

OSLO (Nettavisen): Flere politidistrikt melder om utfordringer på veiene tirsdag morgen. Meteorologene har ute farevarsel for vanskelige kjøreforhold på grunn av underkjølt regn og regn som fryser på bakken.

På E6 ved Vestby i Akershus sakset et vogntog og havnet på tvers over veien, melder NTB. Semitraileren tok med seg en lyktestolpe før den stanset. Politiet meldte i 9-tiden at veien blir stengt over noe tid.

Sørvest politidistrikt meldte klokka 08.45 om kjedekollisjon på E39 Forus, nordgående retning. Fire biler involvert.

- Alle de impliserte fremstår uskadd. Trafikken går forbi i ett felt. Bilberging til tre av bilene er rekvirert, meldte politiet i en oppdatering klokka 09.

Sørøst politidistrikt meldte om trafikkulykke på Ringshaugstranda i Tønsberg klokka 08.35 mellom personbil og buss. Politi og ambulanse rykket ut.

I en oppdatering klokka 09.12 meldte politiet at veien var helt stengt på stedet og at en person fremsto lettere skadet. Politiet etterforsker saken.

Rett før klokka 10 meldte Sørøst politidistrikt om en bil som kjørte i grøfta på E18 ved Aulerødkrysset.

På fylkesvei 42 Evjeveien kom det klokka 06.40 melding om et vogntog som hadde veltet, men uten at det var meldt om personskade.

Samme sted hadde en buss sklidd av veien og delvis ut i grøfta. Det er heller ikke her meldt om personskade. 8-10 personer var om bord i bussen, melder politiet.

Klokka 06.27 kom det melding om flere biler som sto fast på fylkesvei 478 Kuliavegen i Kristiansand på grunn av meget glatt veibane.

- Ikke meldt om personskade. Vegen er stengt, melder politiet.

Sørøst politidistrikt meldte klokka 08.20 om trafikkulykke på E134 ved Strømsåstunnelen i Drammen, på Mjøndalen-siden. Like over klokka ni meldes det at bilene er fjernet og at E134 er i ferd med å bli åpnet igjen.

Se oppdatert farevarsel på yr.no

Klikk på bildet for å forstørre. IS PÅ VEIENE: - Det er ute gult farevarsel på is, så kjør forsiktig, melder Meteorologisk institutt tirsdag morgen. Problemet er underkjølt regn og regn som fryser på bakken.

IS PÅ VEIENE: - Det er ute gult farevarsel på is, så kjør forsiktig, melder Meteorologisk institutt tirsdag morgen. Problemet er underkjølt regn og regn som fryser på bakken. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Også Vest politidistrikt melder om glatte veier. På fylkesvei 567 ved Kleppsvatnet på Osterøy kom det melding om trafikkuhell klokka 02.53.

- Enslig bil kjørt utfor veien. Materielle skader på bilen, airbag utløst, fører fremstår uskadd. Fører var alene i bilen. Politiet og ambulanse er på vei til stedet og det er meldt om glatte veier, skriver politiet i en Twitter-melding.

Meteorologene har ute farevarsel for lokalt underkjølt regn eller regn som fryser på bakken i Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Oppland, Hedmark og Trøndelag tirsdag.

Klikk på bildet for å forstørre. Fylkesvei 41 Åmli i Aust-Agder tirsdag morgen.

Fylkesvei 41 Åmli i Aust-Agder tirsdag morgen. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Klikk på bildet for å forstørre. GLATTE VEIER: Meteorologene har sendt ut farevarsel for underkjølt regn og regn som fryser på bakken i hele landet. Det starter i sør tirsdag kveld og når Nord-Norge tirsdag formiddag.

GLATTE VEIER: Meteorologene har sendt ut farevarsel for underkjølt regn og regn som fryser på bakken i hele landet. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Se de siste meldingene fra landets veitrafikksentraler:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag