Politiet og Skatt Øst følger Lime-pengene

STENGT: En stengt Lime-butikk på Tøyen i Oslo. Flere Lime-butikker er under etterforskning av skattemyndigheter og politi.

STENGT: En stengt Lime-butikk på Tøyen i Oslo. Flere Lime-butikker er under etterforskning av skattemyndigheter og politi. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Politiet og Skatt Øst jobber med å følge kontantstrømmen i matvarekjeden Lime og å få oversikt over alle delselskapene og eiendommene i nettverket.

14.09.14 18:01

Oslo (NTB): Skattemyndighetene jobber blant annet med å få oversikt over kontantomsetningen i Lime-nettverket. Politiet mener de siktede i saken har unndratt skatt, blant annet ved triksing med kassaapparater.

– Vi mener at to ting kan ha skjedd. For det første kan eierne ha puttet pengene rett i lommen skattefritt. For det andre kan eierne ha brukt pengene til å utbetale svarte lønninger, sier skattekrimsjef i Skatt Øst Jan Egil Kristiansen til VG.


Kjøp, salg og utleie av eiendommer, samt et intrikat nettverk av ulike selskaper gjør at det tar tid å få oversikt over økonomien i nettverket.

– Man eier flere selskaper og har transaksjoner mellom disse selskapene. Det er noe vi ofte ser. Dette er tidkrevende arbeid, men umulig er det ikke, forklarer Kristiansen.

Tirsdag aksjonerte politiet mot 20 Lime-butikker på Østlandet, men minst én av dem er sjekket ut av saken og har åpnet igjen. Politiet mistenker grov menneskehandel, skatteunndragelse, bedrageri og skimming i nettverket rundt dagligvarekjeden.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.