Hvert år strømmer nordmenn til den populære ferieøya Kypros for å nyte late feriedager. Denne sommeren står imidlertid kypriotene midt oppi en sak de aldri har opplevd maken til.

Den idylliske ferieøya er nemlig rammet av en svært grotesk og brutal drapssak. Flere utenlandske kvinner er trolig blitt drept av én og samme person, og kypriotisk politi tror de står overfor en seriemorder.

En greskkypriotisk mann, som skal være offiser i den kypriotiske nasjonalgarden, er mistenkt for å stå bak drapene. Han skal ha tilstått å ha drept flere utenlandske kvinner. Tidligere har det vært kjent i mediene at det trolig var syv kvinner blant ofrene. Nå bekrefter kypriotisk politi at to av de syv ofrene mest trolig er to jenter.

- Vi kan informere om at i henhold til etterforskningen og bevisene som så langt er samlet inn, ser det ut til at ofrene er fem utenlandske kvinner og to barn på henholdsvis 6 og 8 år, som var døtrene til to av de fem kvinnene, sier talsperson for kypriotisk politi, Stelios Stylianou, i en uttalelse til Nettavisen.

- Det er totalt syv personer som bodde og jobbet på Kypros en periode, sier Stylianou.

- Forbrytelsen anses å være ekstraordinær for Kypros. Saken blir etterforsket og en 35 år gammel mistenkt er arrestert, sitter i varetekt og blir avhørt. Utover det har vi ingen flere detaljer å komme med, sier Stylianou.

Sikkerheten til turister

- Har norske turister på Kypros noe å frykte når det gjelder seriemorderen?

- Sikkerheten til folk som bor på Kypros og sikkerheten til turister som besøker Kypros, er en prioritet for det kypriotiske politiet. Kypros er fortsatt ansett å være en trygg destinasjonen for turister fra hele verden, sier Stylianou.

De drepte kvinnene og jentene er av utenlandsk opprinnelse, og skal være fra Filippinene, Nepal og Romania.

Etterforskningen startet etter at det ble gjort funn av to lik ved et nedlagt gruveanlegg utenfor den greskkypriotiske hovedstaden Nicosia i midten av april.

Forsvant sporløst i fjor

Ett av likene fra det første likfunnet er identifisert og viser seg å være en 38 år gammel filippinsk kvinne. 38-åringen og hennes seks år gamle datter forsvant sporløst 5. mai i fjor. Den mistenkte hevder også å ha drept seksåringen, som foreløpig ikke er funnet.

Politiet har også gjort funn av et tredje lik i nærheten av landsbyen Orounda som ligger vest for Nicosia. Politiet mistenker at liket tilhører en nepalsk kvinne, ifølge lokale meider.

Det statlige nyhetsbyrået melder at to andre antatte ofre er en 36 år gammel kvinne fra Romania og hennes åtte år gamle datter, ifølge CNN.

Ifølge greske medier skal den mistenkte seriemorderen har tilstått at han dumpet flere lik i en innsjø ved en nedlagt kobbergruve et lite stykke utenfor Nicosia.

Grotesk funn i innsjøen

Søndag skal politiet ha gjort et grotesk funn i innsjøen Mitsero av en koffert som inneholdt kroppsdeler, ifølge lokale medier. Det er så langt ikke bekreftet fra politiets hold.

Innsjøen er svært forurenset og inneholder giftstoffer. Politiet har tatt i bruk roboter utstyrt med kamera for å gjennomsøke innsjøen.

Kypros med sine 1,2 millioner innbyggere har aldri stått overfor en lignende seriemorder-sak. Politiet har bedt om bistand fra britiske rettsmedisinske eksperter i forbindelse med etterforskning.