Gå til sidens hovedinnhold

Politiet oppfordrer til evakuering

Stenger skoler - og kommer med en sterk henstilling til 59 beboere.

(NORDLYS): Karlsøy kommune holder Vannvåg skole stengt inntil videre, etter anbefaling fra Troms politidistrikt. Politiet og kommunen henstiller også til beboere innenfor skredfaresonen i Vannvåg om å evakuere, skriver politiet i en pressemelding.

Også Arnøyhamn skole holdes fortsatt stengt inntil videre, etter politiets anbefaling. Politiet har fått faglige uttalelser fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) som har vurdert skredfaren i Vannvåg i Karlsøy kommune og Arnøyhamn i Skjervøy kommune.

Sterk henstilling
Når det gjelder bebyggelsen i Vannvåg har politiet ikke besluttet tvungen evakuering, men fordi NGI heller ikke kan garantere for sikkerheten har politi og kommune kommet med en sterk henstilling til beboerne om å evakuere.

Det er totalt 23 boliger med 59 beboere innenfor skredfaresonen i Vannvåg. Bebyggelsen nærmest fjellsiden anses som mest utsatt. Kommunen bistår de som ikke har noe sted å flytte til.

Helikopterbefaring
NGIs uttalelser bygger blant annet på lokale snøplatemålinger, fotografier, værprognoser og kart med skredfaresoner. NGI skal etter planen også foreta helikopterbefaring i de aktuelle områdene i morgen, onsdag.

NGIs arbeid gjøres gjennom overvåkingsprogrammet Nordnorsk skredovervåking. Programmet fokuserer på naturlig utløste skred mot utpekte bygder i Nordland, Troms og Finnmark, og finansieres av berørte kommuner.

Les flere saker hos Nordlys.no

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser